Esports

El cambrilenc Toni Calderón participa a la final de la World Raid Cup amb l’equip Costa Daurada - La Pineda

Per Isabel Prim

El cambrilenc Toni Calderón en primer terme
L’equip Costa Daurada - La Pineda s’està preparant per al raid que començarà el 29 d’abril a Austràlia. És per això que enguany disposen d’un preparador físic que els ajuda a preparar-se millor en un entrenament que els seus integrants han de compaginar amb el treball.

Toni Calderón, policia local de Cambrils, ens explica en què consisteix aquesta prova i com va anar el seu primer any dins l’equip. Nascut a Mont-roig, i aficionat al ciclisme, el policia ha participat en proves de ciclisme en carretera i BTT a nivell amateur en diferents campionats provincials, autonòmics i estatals, també ha participat en mitges maratons d’atletisme i d’altres proves com el Campionat de Bombers i Policies. Va incorporar-se a l’equip Costa Daurada - La Pineda i, després de passar per la Copa Catalunya i la Lliga Nacional, va participar al World Raid Cup, una competició d’àmbit internacional que té lloc en diferents països i posa a examen la destresa física en diferents proves esportives.

El raid

El World Raid Cup és una competició d’esports d’aventura d’àmbit internacional, disputada en diferents països, com Austràlia, el Marroc, els Estats Units, l’Argentina o Suïssa. En el transcurs d’aquest raid, es disputen diferents proves d’acord amb les condicions ambientals del país, però sempre de caire aventurer, que exigeixen un gran esforç i una bona preparació física: com BTT, carrera a peu, rem, escalada, proves d’orientació, patins en línia, esquí, cordes (tirolina, ràpel, via ferrada...), etc. L’any passat el raid va començar al Marroc, per on va transcórrer del 7 al 9 de maig. Va seguir a Bend (Oregó, Estats Units) –de l’11 al 13 de juny–, a França i Itàlia –del 9 a l’11 de juliol–, a Kalbany (Austràlia) –del 3 al 5 de setembre– i va concloure del 28 de novembre al 5 de desembre a la Patagònia argentina.

L’any passat van participar-hi més de 30 equips, classificats en set grans grups segons regió. En cada grup, hi havia un límit de classificats per a la final, a la qual s’hi arriba després de passar les quatre proves, tres de les quals puntuaven, a elecció dels equips. En el cas dels equips espanyols (Aresa Salud, AXN-Polar, Salomon Buff, Sanglas i Baulenas-Star Bike, Sin Nivel, UKA-X Lleida i Costa Daurada - La Pineda), que es troben en el mateix grup junt amb els equips de Portugal i del nord d’Àfrica, tan sols van arribar a la final Aresa Salud, Salomon Buff i Costa Daurada - La Pineda. Van ser bastants els equips que no van poder acabar el recorregut, ja que, a causa del mal temps que podia afectar la seguretat dels participants, els organitzadors els van obligar a aturar, de manera que no van poder finalitzar l’etapa.

Enguany s’han inscrit més equips en la competició, però també han donat un marge perquè es classifiquin més equips per a la final, tot i que aquest cop puntuaran les quatre proves. L’edició d’enguany donarà la sortida a Austràlia del 29 d’abril a l’1 de maig. Continuarà a Riksgränsen (Suïssa) del 3 al 5 de juny; del 24 al 26 del mateix mes a Bend (Oregó, Estats Units) i finalment a Gran Valira (Andorra) del 22 al 24 de juliol. La final es disputarà del 10 al 15 de setembre en diferents indrets: Annecy (França), Mont Blanc (Itàlia) i Gstaad (Suïssa).

§ L'equip§

Els integrants de l’equip
Costa Daurada - La Pineda
Aquest serà el segon any que Toni Calderón participa al World Raid Cup, tot i que és el tercer any de l’equip Costa Daurada - La Pineda en el raid, any en què esperen arribar a la final, tal i com ho van aconseguir l’any passat, en el raid que va tenir lloc a la Patagònia argentina a principis del mes de desembre. L’equip Costa Daurada - La Pineda està capitanejat per Joan Carbonell (de la Pineda), Antoni Martínez i Carlos Blázquez (ambdós són bombers de Reus), i Maite Blázquez (bombera de Huelva), junt amb el ja esmentat Toni Calderón. L’equip compta amb el suport econòmic de la Diputació de la Costa Daurada i de l’Ajuntament de Vila-seca.

A banda d’aquests patrocinadors, també disposen d’altres col·laboracions com les de Tèxtil Caballé, Esports Florenci o Pantastic, els quals els proporcionen material per als raids, principalment.

Comenta aquest article