Informació general

Promoció

La Ruta de la Tapa Nadalenca i el «Romesco & Drinks», grans novetats del calendari gastronòmic de 2020

Per aquest any s'han eliminat les Jornades del Calamar i el Vermuting, però se n'han potenciat d'altres, A banda, enguany, també s'ha editat el calendari esportiu amb més de 40 activitats esportives previstes

Per Berta Ruiz

Presentació dels calendaris, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Xavi Martí, Camí Mendoza, Marta Borràs i Natàlia Pleguezuelos
Presentació dels calendaris, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Oliver Klein, Xavi Martí, Camí Mendoza, Marta Borràs i Natàlia Pleguezuelos | Berta Ruiz

L'Ajuntament de Cambrils va presentar, ahir al matí, dos calendaris de 2020 per promocionar el turisme gastronòmic –amb les nou cites gastronòmiques– i el turisme esportiu. De fet, una de les novetats és l'edició del calendari esportiu –que s'edita per primera vegada– i que recull les més de 40 activitats esportives previstes per aquest any. La roda de premsa va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí.

Tal com van comentar en la presentació d'ahir, enguany al calendari gastronòmic –que s’edita des de fa set anys– s’hi afegeix per primera vegada el calendari esportiu amb l’objectiu de donar la màxima difusió a una selecció de 40 activitats organitzades tant des de diferents associacions, clubs i empreses com des del patronat de Turisme i la regidoria d’Esports. La nova iniciativa és un pas més per reforçar l'oferta de turisme esportiu de Cambrils, tenint en compte que el municipi disposa del segell de turisme esportiu des del 2013 i que l’Agència Catalana de Turisme ha declarat el 2020 com l’Any de Turisme Esportiu.

Dos calendaris diferents

Els dos calendaris s’han editat per separat perquè s’adrecen a un públic objectiu diferent i perquè les ocasions per repartir-los en fires, promocions, workshops i famtrips també són diferents, segons van comentar en la presentació. El disseny enguany s’ha renovat i s’han fet d'una mida més. En total s’han imprès 4.000 unitats de cada calendari que es distribuiran per totes les fires, durant les pròpies jornades i esdeveniments, a l’oficina del Patronat de Turisme, als 12 Centres de Promoció Turística de Catalunya repartits pels cinc continents i a les 34 Oficines Espanyoles de Turisme (OET) a diferents punts del món.

A banda, gràcies a un calendari de fires i accions cada vegada més especialitzat, la distribució de cada calendari es realitza en funció de la temàtica i la promoció concreta. Mentre que a la fira de gastronomia Madrid Fusión s’hi ha portat el calendari gastronòmic, a la fira de ciclisme de la CMT d’Stuttgart (Alemanya) s’hi ha distribuït el calendari esportiu.

Les nou cites gastronòmiques de l'any

El calendari gastronòmic recull nou accions o jornades gastronòmiques que se celebren durant tot l’any, excloent la temporada alta de Setmana Santa i d’estiu, quan els establiments de restauració estan en ple rendiment. Aquestes nou campanyes dedicades a diferents productes de proximitat són fruit del treball conjunt de la regidoria de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme, amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, la Cooperativa Agrícola i Confraria de Pescadors. Per aquest any s'han eliminat les Jornades del Calamar i el Vermuting, però se n'han potenciat d'altres com les Jornades del Romesco o la nova Ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca.

L'objectiu, segons van explicar ahir, és posar en valor i promocionar plats i productes de temporada cambrilencs com la galera, la carxofa o els típics i tradicionals plats de romesco o fideus rossos, i mantenir l’estreta relació i col·laboració entre el sector públic i privat per treballar conjuntament el producte gastronòmic.

Ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca i "Romesco & Drinks", grans novetats

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de la Ruta de la Tapa Nadalenca Cambrilenca –al mes de desembre–, amb la cervesa artesana La Cambrilenca com a protagonista. La iniciativa connectarà els nuclis de població del Port i de la Vila, on hi ha els bars especialitzats en tapes i pinxos, amb el trenet turístic.

La segona novetat serà la proposta “Romesco & Drinks”, que es durà a terme per primera vegada al Parc del Pescador del 15 al 18 de maig, en el marc de les 8es jornades del Romesco. Es tracta d’un nou esdeveniment gastronòmic que inclourà i combinarà showcookings i xerrades professionals entorn al romesco (plat i salsa) de Cambrils.

Les dates de les jornades són les següents:

14 de febrer-1 de març: 16es Jornades de la Galera de Cambrils i de la Cuina Marinera

13-22 de març: 8ena “Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust”

8-18 de maig: 8es Jornades Gastronòmiques del Romesco

15-18 de maig: Cambrils, Romesco & Drinks

12-21 de juny: 9a La Mar de Tapes – Estrella Damm

9-12 d’octubre: 11ena Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, Entrada al País del Vi”

30 d’octubre – 8 de novembre: 7es Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

6 al 15 de novembre: 8es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos

4-13 de desembre: 1a Ruta de Tapes. Tapa Nadalenca Cambrilenca

40 activitats esportives

El calendari esportiu recull un total de 40 activitats esportives, algunes internacionals, que se celebren a Cambrils entre el març i el desembre. Les activitats no són totes les que acull el municipi sinó les que tenen un caràcter més global i un interès cap a turistes i visitants, o bé les que són motiu de viatge i estada a Cambrils per la seva dimensió internacional.

El calendari inclou un amplíssim ventall d’activitats liderades des del sector públic però també des del sector privat de disciplines tan diverses com atletisme, ciclisme de carretera, natació, vela, basquet, futbol, balls esportius, btt, nàutica, triatló, handbol platja, vòlei platja, bicicleta de passeig, regates, bike trial, fitness, judo, pesca, lacrosse, entre d’altres.

A més, per destacar el caràcter social de l’esport, també formen part del calendari activitats solidàries com el Mulla’t per l’esclerosi múltiple, el Pedals Non Stop o el Sociathlon, a banda de propostes de sensibilització social com la Fancy Women Bike Ride.

Comenta aquest article