Societat

Concurs

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, campió de la Copa Cangur de matemàtiques

Un equip format per alumnes de 2n i 3r d’ESO va ser el millor en aquest concurs matemàtic que va tenir lloc, ahir, a l'institut Fontanelles de les Borges del Camp

Per Redacció

Equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que es va endur el triomf, ahir, en la primera fase del concurs
Equip del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer que es va endur el triomf, ahir, en la primera fase del concurs | Cedida
Ahir dijous es va celebrar la primera fase de la VII edició de la Copa Cangur a Catalunya. Es tracta d’un concurs de matemàtiques on equips formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO resolen problemes matemàtics durant 60 minuts. El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va presentar dos equips al certamen territorial que va tenir lloc a l’institut Fontanelles de les Borges del Camp. Un dels dos equips va obtenir el 1r Premi, classificant-se així com el millor de la seva seu. Properament assistiran a la final de Catalunya d’aquest certamen, que tindrà lloc el 5 de març a Montmeló, on s’hauran d’enfrontar amb els equips guanyadors de la resta de seus.

Aquesta és la setena vegada que el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participa en el concurs i per cinquena vegada consecutiva aconsegueix el primer premi del concurs.

Les matemàtiques en format de concurs

La Copa Cangur presenta les matemàtiques com un joc de raonament. El concurs planteja 15 problemes a resoldre en 60 minuts i l’equip que obté millor puntuació és aquell que aconsegueix més solucions. Es tracta, doncs, d’una cursa contra rellotge on l’estratègia d’equip és fonamental. A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat de la seva puntuació i classificació, cosa que afegeix emoció al joc.

Ahir doncs es va disputar la primera fase del concurs en una vintena de seus repartides arreu del territori. Els equips guanyadors de la prova territorial participaran a la gran final nacional.