Informació general

Obres

La tempesta «Glòria» rebenta, per segona vegada, les canonades de la desembocadura del barranc de la Verge del Camí

Per Berta Ruiz

Aspecte actual del tram final del barranc de la Mare de Déu del Camí, destrossat arran de la rierada del 22 d'octubre
Aspecte actual del tram final del barranc de la Mare de Déu del Camí, destrossat arran de la rierada del 22 d'octubre | Lluís Rovira i Barenys

Un dels punts més afectats pel temporal del passat 22 d'octubre i que es va veure agreujat, recentment, pel pas de la tempesta "Glòria" és el barranc de la Verge del Camí. El tram final de la desembocadura del barranc va quedar engolit per la força de l'aigua; es van trencar parts dels murs de la llera –alguns arbres de la zona verda van caure dins del barranc pel despreniment de la terra– i fins i tot es va esfondrar una part de l'asfalt del carrer de Sant Jaume, així com la tanca que uns mesos enrere s'hi havia instal·lat en aquest espai. A banda de tot això, es van rebentar les canonades que ressegueixen la llera del barranc amb el conseqüent abocament d'aigües fecals al barranc. 

Tal com ha explicat el regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– a revistacambrils.cat: "els aiguats del 22 d'octubre van rebentar les canonades i es van posar unes canonades provisionals, però ara, amb el darrer temporal del mes de gener, l'aigua s'ha tornat a endur les canonades provisionals que es van col·locar. S'ha de fer un projecte per treure les canonades que, des de fa molts anys, van paral·leles a la llera, per treure-les fora. De fet, ja hem vist què pot passar. Ara, d'entrada es tornaran a posar unes canonades provisionals fins que no s'enllesteixi el projecte definitiu". Pel que fa a la reparació de la vorera que va quedar engolida per l'aiguat del 22 d'octubre, Abella ha apuntat que "estem fent el projecte per refer l'obra, però això no és tan immediat".

 

 

Comenta aquest article