Informació general

Obres

El camí de Vilafortuny continua tallat, una setmana després del temporal

El regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "entre avui i demà s'obrirà al pas"

Per Berta Ruiz

Camí de Vilafortuny tallat, ahir al matí, per l'acumulació de terra a conseqüència del temporal de la setmana passada
Camí de Vilafortuny tallat, ahir al matí, per l'acumulació de terra a conseqüència del temporal de la setmana passada | Lluís Rovira i Barenys

Un dels nombrosos efectes que va deixar la tempesta "Glòria" al seu pas per Cambrils, la setmana passada, va ser la inundació de diversos camins. Un dels més afectats és el camí de Vilafortuny al seu pas per la riera de Riudoms que serveix s'accés per a molts veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny. De fet, actualment aquest camí segueix tallat per l'acumulació de més d'un metre de sorra i sediments. El regidor de Serveis de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "entre avui i demà s'obrirà al pas", perquè és una zona de pas de vehicles força utilitzada per accedir a les urbanitzacions de Llevant. Segons ha apuntat Abella, "des de l'Ajuntament obrirem al pas, una altra vegada, a l'espera del projecte definitiu de l'ACA". Aquest projecte en qüestió ha d'incloure l'extracció de graves i de sediments de la llera de la riera de Riudoms per tal d'evitar els nombrosos problemes que es produeixen en aquest punt quan hi ha fortes pluges i inundacions.

Redacció d'un projecte per a la retirada de graves de la riera de Riudoms

Sobre tot plegat, el regidor de Serveis ha comentat que, "quan vaig entrar com a regidor de Serveis, vaig enviar una carta a l'ACA exigint que netegessin les rieres, sobretot la de Riudoms, perquè hi ha moltes canyes, sediments... El 15 d'octubre vam tenir una visita de l'ACA –just una setmana abans de la gran rierada del 22 d'octubre– i ens van dir que durant molts anys havien patit retallades, però que ara començaven a aixecar el cap i que començarien a posar fil a l'agulla". Després del temporal del 22 d'octubre que va provocar nombroses destrosses, des de l'Ajuntament de Cambrils van demanar una cita amb el director general de l'ACA i aquesta va tenir lloc el passat 17 de desembre. Segons ha apuntat el regidor de Serveis, "des de l'ACA van prendre el compromís de començar a netejar la riera de Riudoms des de la desembocadura i anar pujant. La primera fase consistia en treure canyes i les arrels de les canyes. Paral·lelament a això, van iniciar la redacció d'un projecte per a la retirada de graves, però això és més lent. Van començar els treballs a finals de desembre i principis de gener".

Per altra banda, tal com ha comentat Abella, els primers treballs que s'han realitzat des de l'ACA han estat la neteja del barranc de la Mare de Déu del Camí, el Torrent d'en Gené i, sobretot, la riera de Riudecanyes. Els treballs s'han centrat en la retirada d'arbres i en la neteja dels ulls dels ponts per evitar mals majors en cas de possibles llevantades. Després d'això, des de principis d'aquest mes de gener, els treballs es van desplaçar a la riera de Riudoms per començar a treure canyes. No obstant això, recentment, la tempesta Glòria ha tornat a malmetre barrancs, rieres i passejos. "Ara hem tingut un altre temporal d'una magnitud tremenda, però, sortosament, aquí a Cambrils dins del que cap no ha estat tan fort com a d'altres llocs" ha comentat Abella.

Comenta aquest article