Informació general

Institucions

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona: «Volem demostrar que la Diputació és una administració molt propera»

La presidenta de la Diputació de Tarragona va fer un repàs, davant la premsa, del que han estat els seus sis primers mesos al capdavant d'aquesta administració

Per Lluís Rovira i Barenys

La presidenta de la Diputació, ahir, en la compareixença davant la premsa de la demarcació
La presidenta de la Diputació, ahir, en la compareixença davant la premsa de la demarcació | Lluís Rovira i Barenys

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va fer un repàs, davant la premsa, del que han estat els seus sis primers mesos al capdavant d'aquesta administració i va esbossar les línies d'acció institucional que pensa portar a terme en aquest mandat. Unes línies i unes accions que vindran marcades pel Pla de Mandat (PAM) que es té la intenció de presentar-lo en el decurs d'aquest primer quadrimestre del 2020. Un PAM que vol recollir les aportacions dels grups polítics a l'oposició així com dels tècnics de la Diputació, segons va apuntar Llauradó.

Abans que tot, Noemí Llauradó va voler destacar el fet que per primera vegada a la història una dona ocupa el càrrec de presidenta de la Diputació de Tarragona i tot seguit va fer un repàs dels primers grans temes que s'ha trobat en aquests primers sis mesos de mandat, com han estat l'incendi de la Ribera d'Ebre, la gran rierada que va afectar sobretot la Conca de Barberà, l'explosió de la petroquímica i el pas del temporal Glòria. I amb tots aquests esdeveniments sobrevinguts, la presidenta de la Diputació va explicar que ja havia recorregut bona part de les 10 comarques de la demarcació, "hem volgut conèixer de primera mà el que ens ha volgut dir la gent del territori. Les trobades amb els alcaldes ens serveixen per dotar-nos d'una estratègia durant tot el mandat. Volem demostrar que la Diputació és una administració molt propera. Oferim molta agilitat que és el que ens demanen els municipis".

Noemí Llauradó: "Hem d'implicar-nos més amb el territori"

La presidenta de la Diputació també va fer una declaració d'intencions en aquesta primera trobada amb els representants de la premsa de la demarcació, "hem d'implicar-nos més amb el territori, hem d'anar a veure què és el que més preocupa al conjunt de la demarcació i de cada població. Ens posem al servei del que es cregui convenient". Llauradó també es va referir a un dels aspectes que estava treballant l'anterior president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i que era el de la Regió del Coneixement, "primer hem de conèixer de primera mà el que ja s'ha fet i és per això que ja hem fet una trobada amb els representants de la universitat i aquest proper dijous la farem amb el Grup Nuclear Impulsor, que el formen els alcaldes de les principals poblacions, per tal de seguir fent els següents passos"

Comenta aquest article