Informació general

Reciclatge

Ciutadans proposa premiar amb incentius els veïns que reciclin els envasos

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una bateria de contenidors
Imatge d'arxiu d'una bateria de contenidors | Berta Ruiz

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Cambrils proposa la implantació d’un sistema de devolució d’envasos amb incentius. D’aquesta manera, segons ha explicat el portaveu municipal de Cs –Juan Carlos Romera–, "les persones que dipositin un envàs buit a les màquines instal·lades rebran descomptes i promocions en activitats d’oci o cultura, tant en aquelles organitzades per l’Ajuntament com en les promogudes pels comerços que hi vulguin col·laborar". Aquesta és una petició que s’ha presentat en forma de moció i que es debatrà al proper plenari municipal del dilluns 27 de gener.

El portaveu municipal de la formació taronja ha destacat que "l’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar el percentatge de reciclatge del municipi. Totes aquestes mesures permetrien incrementar la recollida d’envasos i això suposaria reduir el volum de residus que es porten a la incineradora sense haver-los separat, cosa que implicaria un menor cost per a l’ajuntament". Per això, segons Romera, "això podria permetre, fins i tot, reduir la taxa d’escombraries".

A més de la instal·lació de màquines de vending invers, la moció planteja altres mesures, com "col·locar papereres de reciclatge en diferents punts de Cambrils, eliminar les ampolles d’aigua de plàstic dels plens i seguir fomentant la reutilització d’envasos en dependències municipals", ha detallat Romera.

Comenta aquest article