Societat

Castells

Gerard Pinyol i Maria Pijuan, nous caps de colla dels Xiquets de Cambrils

Marc Luque repeteix a la presidència de la colla i a partir d'ara la compartirà amb Laura Aragonès

Per Alejandro Balaguer

Gerard Pinyol, Maria Pijuan, Laura Aragonès i Marc Luque, després de l'assemblea dels Xiquets de Cambrils, celebrada aquest passat diumenge
Gerard Pinyol, Maria Pijuan, Laura Aragonès i Marc Luque, després de l'assemblea dels Xiquets de Cambrils, celebrada aquest passat diumenge | Cedida

Els Xiquets de Cambrils van celebrar, aquest passat diumenge 19 de gener, l'assemblea anual ordinària. El punt més important de l'ordre del dia va ser la renovació de la junta, després de dos anys de continuïtat de l'equip encapçalat per Marc Luque i Lluís Nolla com a president i cap de colla, respectivament. L'única candidatura presentada va ser escollida sense cap vot en contra i només una abstenció. Els dos caps de colla seran Gerard Pinyol, que ja havia ocupat el càrrec durant els anys 2016 i 2017, i Maria Pijuan. Pel que fa a la presidència, serà ocupada per Marc Luque, que repetirà en el càrrec, i per Laura Aragonès. D'aquesta manera, els Xiquets de Cambrils aposten per la paritat en els dos càrrecs més importants de la colla, on hi haurà una dona per primera vegada a la història.
Els principals càrrecs de la junta directiva es completen amb Arnau Anglès i Ivan Fraga, que continuaran com a secretari i tresorer, respectivament. Pel que fa a la junta tècnica, Pep Prat repetirà com a cap de pinyes i Marta Arau estarà al capdavant de l'equip de canalla substituint a Iban Garrit.
La resta de punts de l'ordre del dia van permetre presentar la memòria tècnica, social i econòmica del passat exercici, on s'ha de destacar els sis castells de 7 descarregats, el gran de nombre d'activitats extracastelleres realitzades i la forta inversió realitzada en l'adequació del nou local. També es va aprovar per majoria la possible participació al concurs de castells en cas que la colla aconseguís classificar-se. Finalment, es va presentar el calendari de la nova temporada on els assajos arrencaran el divendres 6 de març.

Maria Pijuan: "El lideratge compartit ha estat un pas més per reivindicar el paper de la dona en els càrrecs de responsabilitat de la colla"

La nova cap de colla, Maria Pijuan, va explicar que davant de la convocatòria d'eleccions i la manca d'una candidatura li van proposar formar-ne una conjuntament amb Gerard Pinyol, que ja havia sigut cap de colla. Com el projecte li va agradar molt i la colla no tenia un relleu, no va dubtar i va decidir formar-ne part. També va voler remarcar el pas que s'ha fet per reivindicar el paper de la dona en els llocs de responsabilitat de la colla. Finalment, va afegir que s'estima molt la colla i que li agradaria que creixés molt, assolint nous reptes i incrementant el nombre de castellers.
L'altre cap de colla, Gerard Pinyol, va afirmar que sempre era un plaer tornar a treballar al capdavant d'aquesta colla. També va mostrar-se molt satisfet pel lideratge compartit amb la Maria Pijuan, ja que aportarà molts matisos nous i ganes de treballar i d'assolir nous objectius per tal de seguir mantenint la colla en una línia ascendent.

 

Comenta aquest article