Informació general

Meteorologia

El temporal Glòria s'allunya després d'una nit amb intenses pluges

L'estació automàtica de la Casa Sant Josep ha enregistrat una precipitació de 36,1 l/m2 en el decurs de les darreres hores

Per Lluís Rovira i Barenys

La riera d'Alforja baixant, aquest matí
La riera d'Alforja baixant, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El temporal Glòria, al seu pas pel nostre territori, ha fet els darrers espetecs aquesta nit i matinada en forma de precipitacions que en alguns moments han estat força intenses. L'estació automàtica de la Casa Sant Josep, corresponent a la Xarxa d'estacions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya, ha enregistrat una precipitació de 36,1 l/m2 en el decurs de les darreres hores. La precipitació acumulada des del passat diumenge fins ara, segons les dades recollides per aquesta estació meteorològica, donen un total de 163,5 l/m2.

La intensitat de les pluges de les darreres hores ha fet baixar les rieres i barrancs i ha provocat talls circulatoris. S'han produït talls al passeig la Salle sota el pont de la via del tren, al gual del torrent del Gené al Dorado, sota el pont de la via del tren a Vilafortuny i a la majoria de camins del terme municipal. L'avinguda de la Diputació s'ha hagut de tallar al trànsit des de la zona de l'Esquirol fins a Salou, segons ha informat la Policia Local.

Darrer dia del temporal Glòria

Després de quatre dies de mal temps i després de la important afectació que s'ha produït a tot el litoral i, sobretot, al Delta de l'Ebre, el temporal Glòria està fent els seus darrers estralls a les comarques gironines i a la Catalunya Nord. Protecció Civil manté sota alerta diversos rius, entre els quals el Ter, on l’embassament de Susqueda ha superat la seva capacitat i l’aigua sobrepassa la presa. Fins ara, el temporal Glòria ha causat sis víctimes mortals, cinc al País Valencià i una al Principat, concretament a Palamós.

Comenta aquest article