Informació general

Temporal

La tempesta «Glòria» deixa un rastre de destrosses, inundacions i un litoral arrasat pel mar

La llevantada va deixar, ahir al seu pas per Cambrils, importants incidències: baixos inundats a la part baixa de Vilafortuny, caiguda d'arbres i platges i passejos destrossats. L'avinguda de la Diputació segueix tallada

Per Berta Ruiz

Aspecte del passeig litoral de ponent, ahir a la tarda
Aspecte del passeig litoral de ponent, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

La tempesta "Glòria" va deixar, ahir al seu pas per Cambrils, un rastre de destrosses, inundacions, caiguda d'arbres, pluges molt intenses i un fort temporal de mar que va arrasar les platges i els passejos marítims a tot el litoral. La jornada de fort temporal va propiciar molts problemes a l'avinguda de la Diputació, que es va haver de tallar al trànsit –entre el Camí del Corralet i l'avinguda de Mas Clariana– per la gran acumulació d'aigua del mar que va entrar entrant dins d'aquesta via. La inundació en aquesta zona va fer que alguns cotxes es quedessin atrapats i que els baixos d'alguns habitatges i edificis també hagin quedat inundats. La Policia Local va rebre l'avís de diversos vehicles que van quedar inundats. També es van produir incidents en alguns quadres elèctrics –dels quals sortia fum– en aquesta mateixa avinguda. A conseqüència de la inundació, es van poder veure contenidors d'escombraries surant per l'aigua. Al barri de la Parellada –al carrer de Moragues i Barret amb Jaume Ferran–, un cotxe també va quedar inundat amb un menor a dins, ahir al vespre.

El litoral, destrossat

Pel que fa al litoral cambrilenc, des de llevant fins a Ponent, el panorama també és desolador amb les platges negades i els passejos inundats, plens de pedres, sorra i brutícia per l'entrada del mar, així com el mobiliari malmès i destrossat. Les fortes ratxes de vent també van provocar la caiguda d'alguns arbres. Alguns dels més visibles van ser el d'un xiprer de la rotonda de davant de l'Ajuntament que va caure ahir al migdia o un altre arbre que va caure dins de l'aparcament de cotxes de l'escola Marinada. Al vespre, també es va rebre l'avís de la caiguda d'un arbre al carrer de Ronda –barri de Nou Cambrils– que havia fet caure un pal de telefonia. Hi va haver d'altres incidència a diferents punts del municipi.

Per altra banda, cap a les quatre de la tarda es va tallar el pont de l'avinguda de Vilafortuny per l'acumulació d'aigua, mentre que al vespre –quan es va intensificar la forta pluja– també es va haver de tallar el pas per sota d'alguns ponts com el del passeig de La Salle. També es van tallar els accessos a les esculleres del Port i als dos fars i, els parcs públics del Pinaret, del Pescador i de Nou Cambrils es van tancar.

L'avinguda de la Diputació segueix tallada així com diferents camins

Aquest matí segueix tallada l'avinguda de la Diputació entre Vilafortuny i Salou –per inundacions de l'aigua del mar–, segons ha informat la Policia Local. Per altra banda, també hi ha diferents camins tallats: el Camí de Vinyols a Mont-roig amb la riera Montbrió (Mas d'en Blai); el Camí de Mont-roig amb el barranc de Botarell; el Camí dels Masos de Baix amb el Torrent d'en Gené; el Camí dels Masos de Dalt amb la riera de Riudecanyes i el Camí Vilafortuny al gual de la riera de Riudoms (barri Molí de Torre).

Nou front de precipitacions, aquesta tarda

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu l’arribada d’un nou front de precipitacions aquesta tarda. Aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins el nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius a la zona de Girona.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades