Informació general

Infraestructures

Adif AV inicia els tràmits per a desmantellar el tram de via entre Vandellòs i Port Aventura

Per Redacció

Aspecte de les vies del tren des de l'antiga estació de tren de Cambrils, aquest mes de gener
Aspecte de les vies del tren des de l'antiga estació de tren de Cambrils, aquest mes de gener | Lluís Rovira i Barenys

Adif Alta Velocitat ha licitat un contracte de servei de consultoria i assistència per a la redacció del projecte que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura. El pressupost de licitació puja als 99.535,25 euros i el termini estimat per a la redacció del projecte és de quatre mesos. Adif vol donar compliment a la Declaració d'Impacte Ambiental que contempla la desaparició d'aquest tram un cop s'ha posat en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de la via, que comprèn el carril, les travesses i els aparells de via i balast. A més, s'haurà de fer el desmuntatge i trasllat dels pals de la catenària i la demolició dels massissos de cimentació d'aquests. També s'hauran de retirar les instal·lacions de seguretat i de les comunicacions com són els senyals lluminosos, les balisses i altres sistemes, en un trajecte de gairebé 28 km. En el cas de les estacions es desmuntaran, a més de la via general única, tota la resta de vies.

Aquests treballs complementaran els que ja estan portant a terme Adif i Adif AV per a la desconnexió dels 11 passos a nivell que han quedat suprimits per l'entrada en servei de la nova variant així com la retirada dels elements susceptibles de ser sostrets, com les barreres dels propis passos a nivell o el cable de la catenària.

 

Comenta aquest article