Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Festa de l'oli

La XVI Festa de l’Oli de Vandellòs se celebrarà aquest diumenge 19 de gener

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la Festa de l'Oli de Vandellòs
Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la Festa de l'Oli de Vandellòs | Cedida

La Cooperativa Agrícola de Vandellòs ha organitzat per al proper diumenge 19 de gener la XVI Festa de l’Oli a les seves instal·lacions (situades a la Ctra. Hospitalet-Móra s/n), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Aquesta festa, que té com a objectiu donar a conèixer l’oli d’oliva nou que ha produït la Cooperativa, començarà a partir de les 9 h, amb un concurs d’allioli i continuarà mitja hora més tard amb un esmorzar popular on, a més de tastar l’oli de la cooperativa, els participants podran menjar pa torrat, cansalada, llonganissa, arengades i una taronja; i beure vi negre i aigua. El preu del tiquet serà de 4 euros. Els tiquets es podran comprar el mateix dia de la festa a l’Agrobotiga. Després de l’esmorzar, a les 10.30 h, hi haurà un sorteig d’una cistella amb productes de l’Agrobotiga; i a les 11 h, una tirada oberta de bitlles.

De les olives arbequina, en major part, reguer i una petita part de salivenca, s’obté a Vandellòs un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru.

 

Comenta aquest article