Societat

Activitats

Intens cap de setmana d'activitats al Casal Popular «El Polvorí»

Divendres va tenir lloc el monòleg de Pere Martí, mentre que dissabte Marco Martínez va explicar la seva experiència en un vaixell de salvament marítim

Per Redacció

Un moment del monòleg que va oferir el cambrilenc Pere Martí
Un moment del monòleg que va oferir el cambrilenc Pere Martí | Cedida

El Casal Popular "El Polvorí" va organitzar, aquest passat cap de setmana, diferents activitats. Per un costat, divendres a la tarda, va tenir lloc l’actuació del cambrilenc Pere Martí que va oferir un monòleg especial per a l’ocasió i que s’hauria d’haver pronunciat dies abans però que es va ajornar. Es tractava de la primera actuació de l’actor al Casal i va oferir un text on repassava els tòpics del Nadal, l’alimentació vegana i saludable, els grups de whatsapp de l’1-d’Octubre, entre d’altres temes. El públic va xalar d’allò més amb les comparacions i situacions còmiques que anava narrant el cambrilenc. L’actuació es va acabar amb una mena de proclama presidencial dirigida al tancament d’un grup de whatsapp i la venda d’una enciclopèdia.

El cambrilenc Marco Martínez explica la seva experiència al vaixell de l'ONG "Salvamento Marítimo Humanitario"

L'endemà dissabte, Marco Martínez va explicar la seva experiència com a capità de l’Aita Mari, vaixell de l’ONG basca "Salvamento marítimo Humanitario"(SMH) que es dedica a rescatar immigrants a la Mediterrània. El cambrilenc va explicar les dures experiències que es troben amb embarcacions a punt d’enfonsar-se, centenars de persones desaparegudes i drames personals molt durs. Va voler relativitzar les informacions d’una suposada allau migratòria amb pasteres: "el 80% de la immigració que arriba a Europa no ve pas per mar, sinó per avió" i va voler reivindicar la feina de vaixells com el seu, ja que la seva intenció és "aplicar la simple llei de la mar i els drets humans". Va explicar com molts refugiats fugen d’Estat Islàmic i com totes les dones que rescaten han patit violacions. Segons va explicar l’estat libi ha desaparegut i per tot arreu hi ha faccions armades i màfies, que es lucren amb el negoci de la venda d’esclaus i amb la venda de petroli a Europa "jo he vist petroliers que tot i que ho tenen prohibit, surten de Líbia amb petroli i després els veus al port de Tarragona". Del drama libi afegia que "la població negra només surt al carrer de nit, de dia poden ser morts per la seva simple presència". Marco Martínez va explicar com actualment el govern espanyol amenaça amb multes de 900.000 € als capitans d’aquests vaixells. El públic que omplia tota la sala, va aplaudir amb insistència al patró cambrilenc que va afirmar que d’aquí pocs dies marxarà a embarcar-se en una nova missió a les aigües del mediterrani.

Xerrada a càrrec del cambrilenc Marco Martínez