Informació general

Infraestructures

Camí Mendoza, alcaldessa: «Entenem que a través de la Subdelegació del Govern s'hauria pogut informar més als municipis afectats»

L'alcaldessa destaca que Cambrils manté els trens Regionals i guanya serveis de Talgo a part de disposar d'una nova estació de tren "com Déu mana"

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ahir a la vella estació de tren
L'alcaldessa, Camí Mendoza, ahir a la vella estació de tren | Lluís Rovira i Barenys

Just a les portes del cap de setmana decisiu en que es farà el canvi de traçat ferroviari des de Vandellòs a Tarragona, l'alcaldessa, Camí Mendoza, ha fet un balanç del que representa aquest fita pel municipi i s'ha referit a que, finalment, "guanya aquella reivindicació històrica de fa anys, que era que l'actual traçat ferroviari desaparegués del nucli de la població i es traslladés fora. Això ja és una bona notícia. La segona bona notícia és que per primera vegada Cambrils podrà estar connectada a l'Alta Velocitat. De moment amb un tren Avant, però la connexió amb l'Alta Velocitat és importantíssima". A part d'això, l'alcaldessa també destaca el fet que "guanyem una estació digna. No hem de perdre de vista de que tant la gent de Cambrils com els que ens visiten entraran en una infraestructura com Déu mana. La ubicació de la nova estació del tren facilitarà l'accés tant a la gent de Cambrils com els de la resta de la comarca. En aquest sentit, esperem poder fer aviat la connexió amb l'estació per la carretera T-314 a través de l'avinguda de l'Esport. Això és donar una potencionalitat al municipi. A més, Cambrils no perd cap tren, pel que fa a Regionals i la bona notícia és que tindrem molts més Talgos que els que tenim ara".

Però no tot són avantatges ja que amb el nou traçat es perd la connexió ferroviària amb Salou i PortAventura. L'alcaldessa manifesta que hi ha força línies de bus cobrint aquest trajecte, "a més, parlant amb Mobilitat de la Generalitat vam parlar que miraríem quin comportament hi haurà dels usuaris per dirigir-se a PortAventura. Si cal reforçar les línies de bus durant un temps mentre no es materialitza la implantació del tramvia, es farà. En base al comportament de la gent s'adaptarà el transport públic".

Bus urbà cap a la nova estació

Camí Mendoza també ha explicat que s'ha previst fer arribar les línies de transport urbà cap a la nova estació de tren, "com que els horaris dels trens s'han conegut tant a darrere hora estem pendents d'acabar de concretar els horaris dels busos. No hi ha hagut més temps material". Referent al tema dels horaris nous, que s'han conegut fa un parell de dies, l'alcaldessa s'ha mostrat molesta de la poca informació prèvia que hi ha hagut, "de l'última reunió que vam fer a Madrid on hi havia tots els secretaris generals de tots els àmbits que pertoquen als trens, nosaltres vam dir que se'ns avisés amb temps dels nous horaris. Però no ens van fer cas i ens hem hagut d'assabentar dels horaris per la web, com qualsevol usuari. Amb Renfe i Adif no hi ha hagut cap contacte en les darreres hores, dies i mesos. Entenem que a través de la Subdelegació del Govern s'hauria pogut informar més als municipis afectats. En el cas de Cambrils hem hagut de ser nosaltres qui ens hem posat en contacte amb el Subdelegat i amb la Generalitat per confirmar que tot allò que sortia a la premsa era cert".

El desballestament de la via, pendent de concretar

Camí Mendoza també explica que abans de les festes nadalenques, des de l'Ajuntament de Cambrils s'havia demanat hora als responsables del Ministeri de Fomento per veure el projecte del desmantellament i que a hores d'ara encara no s'ha concretat aquesta visita, "aquests dies he estat més pendent dels horaris del tren que del desmantellament. Ara bé, el desmantellament de la via actual ens preocupa. Tots els ajuntaments que volem el desmantellament som conscients que hem d'anar a una per demanar aquesta transformació

 

Comenta aquest article