Cultura

Biblioteca

La Biblioteca celebrarà el seu aniversari amb un espectacle i el lliurament de premis als Superlectors

La narradora viatgera Eugenia González explicarà contes sobre la biblioteca durant la festa que es durà a terme el proper 24 de gener

Per Redacció

Cartell de les activitats previstes per aquest mes a la Biblioteca
Cartell de les activitats previstes per aquest mes a la Biblioteca | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells celebrarà la festa del seu 25è aniversari el proper 24 de gener a les 18 hores. Durant la celebració, la narradora viatgera Eugenia González oferirà un espectacle de contes sobre la biblioteca per a infants a partir de 4 anys. A més, com cada any, la festa servirà per lliurar els premis als Superlectors del 2019. S’hi premiaran els lectors i lectores distribuïts en franges d’edat (infants, joves i adults), així com a l’escola que més llibres ha demanat per ampliar temporalment la seva biblioteca o la biblioteca d’algunes de les seves aules.

D’altra banda, aquest primer mes de l’any també s’han programat dues de contes en anglès “Storytelling” a càrrec d’alumnes del doble grau d’educació infantil i primària de la Universitat Rovira i Virgili. Seran el dimecres 15 i el divendres 17 a les 18 hores.

La programació del gener es completarà amb les activitats per a persones inscrites: dues trobades del Club de Lectura Fàcil dedicades a llegir i comentar Marcus Marc i la ruta del coltan de Núria Climent (13 i 27 de gener), les sessions dels dimarts del taller de lectura en veu alta Llegim + per alumnes de 3r de primària, i les trobades mensuals dels Clubs de Lectura Adult, Juvenil i Infantil.

L’Apunt

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE GENER

Storytelling, CONTES EN ANGLÈS

Sessió a càrrec d’alumnes de la Universitat Rovira i Virgili

Dimecres 15 i divendres 17 de gener a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Storytelling, hora del conte en anglès a càrrec d’alumnes del doble grau d'educació infantil i primària de la Universitat Rovira i Virgili.

Festa d’aniversari. Visca la meva biblioteca!

Espectacle amb Eugenia González i entrega de premis als Superlectors

Divendres 24 de gener a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Festa d'aniversari. Visca la meva biblioteca!

L'Eugenia González, narradora viatgera que porta tota la vida explicant contes als més petits de la casa, ens portarà contes sobre la biblioteca, aquest espai màgic on els nens i nenes descobreixen els llibres i la lectura. Un espai obert i inclusiu on es “regalen” llibres i experiències.

Recordeu l’emoció en saber que tots aquells llibres eren una mica vostres i que els podíeu gaudir, olorar, fullejar…llegir! I el més increïble de tot plegat…us els podíeu emportar a casa?

Veniu a la sessió d’aniversari de la biblioteca! Una festa per a compartir l’amor i la fascinació pels llibres.

Sessió per a infants a partir de 4 anys.

També s'entregaran els premis als Superlectors del 2019. S’hi premien els lectors i lectores distribuïts en franges d’edat: infants, joves i adults així com a l’Escola que més llibres ha demanat per ampliar temporalment la seva biblioteca o la biblioteca d’algunes de les seves aules.

Activitats per a inscrits

Club de lectura fàcil

Trobada per a parlar i comentar la lectura escollida

Dilluns 13 i 27 de gener a les 17.30 h, al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, sessions dedicades a llegir i a comentar Marcus Marc i la ruta del coltan, de Núria Climent, amb la coordinació de Rosa Ma Fusté, directora de la biblioteca.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells en col·laboració amb el Servei Local de Català.

Per a inscrits al club.

Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils

C/ Sant Plàcid, 18-20

Llegim+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 14, 21 i 28 de gener de 17.30 a 18.15 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament.

Club de lectura adult

Es comentarà La transparencia del tiempo, novena entrega de la saga de l’inspector Mario Conde

Dilluns 27 de gener a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, sessió del club de lectura adult per a comentar el llibre La transparencia del tiempo, de Leonardo Padura, amb la participació d’Isabel Castro i la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Activitat per a inscrits al club.

Club de lectura infantil

Trobada mensual del club per a comentar el llibre L'arbre dels desigs

Divendres 31 de gener a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar el llibre L'arbre dels desigs, de Katherine Applegate, amb la coordinació de Rosana Andreu.

Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil

Trobada mensual del club per a comentar la novel·la A boca de canó

Divendres 31 de gener a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, trobada per a comentar la novel·la A boca de canó, de Manel Àlamo, amb la coordinació d’Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.

Comenta aquest article