Societat

Festa de

Nit de Reis, nit d'il·lusió

L'arribada dels tres Reis Mags al Port va ser seguida per milers de persones així com la posterior cavalcada que va recórrer els carrers de Cambrils per finalitzar a la plaça de l'Ajuntament amb la recollida de cartes (conté Galeria Fotogràfica)

Per Lluís Rovira i Barenys

Els tres Reis Mags dalt de l'escenari situat davant l'edifici consistorial, aquest passat diumenge
Els tres Reis Mags dalt de l'escenari situat davant l'edifici consistorial, aquest passat diumenge | Lluís Rovira i Barenys

Els Reis Mags de l'Orient van arribar al port de Cambrils, aquest passat diumenge al vespre, duts per les barques de pesca que tradicionalment els recullen a alta mar. Amb la seva arribada al port i la posterior cavalcada, Cambrils va viure una altra nit màgica en la que la canalla en va ser la principal protagonista.

Espectacular entrada a port de les barques amb els tres Reis Mags

Poc després de quarts de 7 de la tarda un castell de focs anunciava l'imminent arribada de Ses Majestats al port de Cambrils. Amb els coets enlairant-se i esclatant, les tres barques feien la seva entrada al port i instants després, els tres Reis Mags desembarcaven. Després de la salutació protocol·lària amb l'alcaldessa, els tres Mags van començar a saludar i repartir caramels a la canalla que es trobava a primera línia de les tanques de seguretat. Moments després, l'alcaldessa i els tres Reis Mags van fer els seus parlaments des de l'escenari muntat al Port. Immediatament els tres Reis Mags van ser duts en vehicle fins al passeig de les Palmeres on els esperaven les carrosses per tal d'iniciar la cavalcada, que va ser seguida per milers de persones. Quan tot va estar a punt, es va posar en marxa la corrua de carrosses, vehicles i cavalls que va recórrer la façana del Port fins a la rotonda del Club Nàutic i des d'allí va enfilar la Rambla de Jaume I fins travessar la riera d'Alforja i pujar pel passeig la Salle per tornar a travessar la riera pel pont nou de l'antiga N-340 des d'on van anar cap a la plaça de l'Ajuntament. En aquest punt van desembarcar i es van dirigir a l'escenari muntat davant l'edifici consistorial. Un cop allí es van repetir els parlaments, tant de l'alcaldessa com del Rei Mag Gaspar. L'alcaldessa fa fer incís en el problema ecològic que suposen els plàstics al mar i que havien dificultat l'arribada de les embarcacions que duien els tres Reis Mags.

Un cop completada la tanda de parlaments i després que l'alcaldessa lliurés la clau de la ciutat que els permet entrar a les cases dels xiquets i xiquetes que no han sol·licitat el lliurament dels paquets en mà de l'endemà. Després d'això, els Reis Mags es van asseure als seus trons i la canalla va poder lliurar-los-hi la carta on els demanaven els regals. L'espera dels Reis Mags a la plaça de l'Ajuntament va comptar amb animació i amb xocolatada, a càrrec de Cambrils Societas Coqvinaria. Un any més, l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, l'entitat organitzadora de la Festa de Reis, juntament amb el Departament de Festes, va tornar a fer un espectacular desplegament humà i material en el muntatge i desenvolupament de la Festa.