Esports

Tir olímpic

El Club de Tir Olímpic Cambrils celebra la tradicional tirada del pernil

Per Redacció

Foto de grup dels tiradors participants a la competició
Foto de grup dels tiradors participants a la competició | Cedida

Ahir, 26 de desembre –festivitat de Sant Esteve–, el Club de Tir Olímpic Cambrils va celebrar com ja és tradicional, la popular competició de tir del pernil. La jornada va començar a les 9 hores del matí amb un esmorzar popular per als socis de l'entitat i familiars a base d'un aperitiu, pa amb tomaca, pernil i begudes.

Posteriorment va tenir lloc la tirada amb la participació de 26 tiradors. Els premis van constar d'un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat de Cal. 22 Estàndard; un pernil per al millor deu del Gros Calibre; un pernil per al millor 10 aconseguit en la modalitat d'Armes Històriques (avantcàrrega) i, un pernil també per al millor 10 aconseguit en la modalitat de pneumàtica Aire Comprimit. Els premis no són acumulables, al final la resta de competidors de tir que han participat i no han aconseguit premi, van entrar en el sorteig d'un altre pernil i de 12 premis de consolació. Cada competidor pot tirar a les 4 modalitats. A destacar que aquesta competició és molt popular i depèn de la sort, com la loteria. Es premia el millor 10 de cada diana dins de la modalitat, tenint en compte que si es fa el deu primer ja no es pot seguir competint en la mateixa diana, ja que el segon 10 donaria lloc a l'anul·lació de tot el tiratge i puntuaria el pitjor de tots aquests. Per tant, és curiós veure que un tirador molt bo pot ser que només dispari un tret i resulti ser un deu mal centrat i d'aquesta manera s'ha de retirar d'aquesta modalitat sense poder aconseguir el màxim premi i un tirador que normalment no és massa bo competint aconsegueixi entrar el millor 10 centrat en aquesta modalitat portant-se el premi. En totes les modalitats es pot llençar un màxim de 20 trets a excepció de les Armes Històriques que és de 13.

Els vencedors dels premis cada un van ser: Erik Zabay, en la modalitat de pneumàtica (Aire comprimit); Luis González, en la modalitat d'Armes Històriques (avantcàrrega); Hèctor Vila, en la modalitat de Gros Calibre; Joan Carreras, en la modalitat de Cal. 22 (Estàndard); Santi Pleguezuelo, en el sorteig del cinquè Pernil. Tothom va participar en els 12 premis restants al final de la competició.

Comenta aquest article