Cultura

Activitats nadalenques

L'ANC organitza una tarda nadalenca amb tallers per a la canalla, lectura de poemes i la presentació de la novel·la de Núria Capella

Per Berta Ruiz

Núria Roca Capella presenta la seva primera novel·la
Núria Roca Capella presenta la seva primera novel·la | Berta Ruiz

L'ANC Cambrils va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una tarda nadalenca amb diferents activitats. Per un costat, es va organitzar una taller infantil de confecció de postals, es va fer la lectura de diferents poemes de Nadal i hi va haver un esmorzar a base de coca, xocolata i moscatell. També es va aprofitar per fer la presentació de la novel·la "A vegades és possible" de Núria Capella Roca, de la qual els diners de la seva venda es donaran íntegrament a la Caixa de Solidaritat.

Segons va explicar la presidenta de l'ANC Cambrils –Neus Càrdenas– a revistacambrils.cat, "hem plantejat fer una activitat de Nadal i que fos transversal per participar-hi tots. Llegirem uns poemes de Nadal, farem un taller de postals infantils per als que no ens puguin acompanyar i, donat que l'Ajuntament té un arbre per penjar desitjos, doncs els adults farem unes targetes grogues per penjar-les. La idea és generar espais de trobada, perquè sinó sempre ens trobem en concentracions i manifestacions, així també podem celebrar el Nadal junts". Càrdenas també va comentar que, "avui és un dia amb sentiments contradictoris: el president Quim Torra ha està inhabilitat i per altra banda, la sentència del Tribunal Superior de la Unió Europea sobre la immunitat de l'Oriol Junqueras".

Núria Capella presenta la novel·la "A vegades és possible"

Sobre la seva primera novel·la, titulada "A vegades és possible", Núria Capella va explicar que, "aquesta novel·la va sorgir arran d'una conversa amb la meva germana sobre un reportatge de la gestació subrogada que va emetre el programa 30 minuts i que parlava d'una parella que anava als Estats Units a iniciar el procés. Vaig decidir escriure sobre això. Inicialment, la història transcorria a Barcelona –perquè la vaig escriure fa uns 5 o 6 anys–, però després vaig canviar algunes coses i vaig decidir ubicar la història a Cambrils. De fet, hi surten alguns punts concrets del municipi com el Port, la platja de la Llosa, Vilafortuny o el restaurant Denver i el seu propietari". També s'hi anomenen altres ciutats com Reus, Tarragona i Barcelona. Segons Capella, "una de les frases del llibre és 'Si no canvies, tot es repeteix' en referència a que a una persona li va tot fatal, li plou sobre fang, però quan decideix canviar el xip, la cosa li comença a anar bé. És com el Cosmos o el Karma que ho retorn tot". A la història també hi van sortint d'altres petites històries de fets i vivències que li han anat explicant.

La novel·la és una autoedició a càrrec de la Núria Capella i, de tots els diners recaptats de la venda d'exemplars, es destinaran a la Caixa de Solidaritat. "Com sempre es necessiten idees per a fer iniciatives solidàries, els hi vaig proposar. Els diners són per col·laborar amb l'ANC" va comentar Capella. A més ha comptat amb la col·laboració d'alguns membres per dur a terme les tasques de correcció del llibre.

Taller de postals per a la canalla

 

Comenta aquest article