Societat

Pessebre

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer munta un gran Pessebre Vivent amb caràcter solidari

Els diners recaptats durant les dues jornades de representació, en la que hi han participat el miler d'alumnes del centre escolar, es donaran a Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria

Per Berta Ruiz

Escena del cel del pessebre vivent del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, a l'edifici de La Salle
Escena del cel del pessebre vivent del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, a l'edifici de La Salle | Berta Ruiz

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va presentar, tant aquest passat dimecres com ahir dijous, un pessebre vivent que va ocupar bona part de les dependències de l'edifici La Salle. Al muntatge hi van prendre part el miler d'alumnes del centre –repartits entre els dos dies– des d'Educació Infantil fins als cursos de l'ESO. El pessebre vivent va comptar amb una quinzena d'escenes, la primera de les quals s'ubicava al teatre del centre i representava un dinar de Nadal amb música en directe. Després s'iniciava un recorregut per les diferents classes i aules on hi havia escenes amb personatges romans,  l’Anunciació, la casa de Sant Josep fuster, els pastors, escenes típiques d’oficis, l’infern, el mercat, el cel, el camí dels Reis Mags de l’Orient fins arribar a la capella de l’església on hi havia el naixement i una nova actuació musical. El recorregut acabava amb un berenar per als assistents.

Al muntatge i escenificació del pessebre vivent hi ha participat tota la comunitat educativa del col·legi. Les tasques de preparació ja van començar fa un mes i mig amb la planificació, el disseny de les escenes, la compra del material... En els darrers dies es va preparar tota la decoració, treballada amb molt de detall. Una activitat per celebrar el Nadal de forma conjunta i implicar les famílies dels alumnes i tot el professorat. Segons ha comentat la directora del centre –Pili Bas– "som una escola molt integrada amb la nostra població i moltes de les coses que fem les obrim a tothom perquè puguin venir pares i mares, avis i germans petits". 

Esdeveniment solidari amb Càritas

Durant els dos dies, més de dues mil persones van visitar el pessebre vivent. Un esdeveniment amb caràcter solidari ja que el cost simbòlic de l'entrada –2 euros– es destinarà íntegrament a Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria. Aquesta és la segona vegada que el centre organitza el Pessebre Vivent amb el format actual. L’anterior es va fer l'any 2017.