Informació general

Política

S'aprova la subvenció anual a la Confraria de Pescadors amb discrepàncies en el procediment tècnic

De cara a l'any 2020 es corregirà el procediment i ja sortirà al pressupost amb la partida corresponent

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la Confraria de Pescadors
Imatge d'arxiu de la Confraria de Pescadors | Lluís Rovira i Barenys

L'atorgament d'una subvenció de 2.000 euros a la Confraria de Pescadors, en concepte de les diverses col·laboracions que realitza l'entitat al llarg de l'any, va generar certa discrepància per part de l'oposició en la sessió plenària d'ahir al matí. Cal remarcar que les crítiques se centraven en el procediment tècnic per a l'atorgament d'aquesta subvenció i no pas en la subvenció ni en la quantitat fixada a l'entitat. De fet, el procediment tècnic que s'ha vingut fent fins ara és un i, a partir de l'any vinent serà un altre a instàncies de les recomanacions dels serveis d'Intervenció de l'Ajuntament.

A l'inici d'aquest punt, l'alcaldessa –Camí Mendoza– va explicar que la Confraria de Pescadors col·labora en diferents actes festius i culturals com són les Jornades de la Galera, la Festa Major de Sant Pere, la Mare de Déu del Carme, la Festa de l'Ormeig, les visites guiades amb el Patronat de Turisme o la cessió de l'espai per a la càmera del temps de TV3. Segons va dir Mendoza, "hem de resoldre una discrepància quant al procediment tècnic que es venia fent. Fins ara es votava al plenari i s'atorgava directament. Enguany hem de començar a posar les mesures correctores; de cara al 2020 es corregirà el procediment i ja sortirà al pressupost nominalment a la partida corresponent".

Vot en contra de tota l'oposició

El regidor del PP –David Chatelain– va dir que, "no podem donar suport, no perquè no considerem que s'hagi de donar la subvenció a la Confraria –tot al contrari–, sinó perquè el tràmit administratiu és incorrecte. Han canviat les coses i el que vostè intenta justificar com a interès públic no entra dins de les limitacions establertes. Una vegada més ens trobem amb un informe signat per la cap de Gabinet –també sorprenent– resolent una discrepància fent una referència genèrica a motius d'interès públic. Considerem que aquesta subvenció és irregular i a la comissió informativa ja hem demanat un informe jurídic i estem a l'espera de rebre'l".

En una mateixa línia es va expressar la portaveu del PSC –Ana López– qui es va mostrar favorable a la subvenció per les col·laboracions que du a terme la Confraria de Pescadors, però va criticar "com es resolen les discrepàncies; no es justifica l'interès general, fan un procediment incorrecte a l'hora d'atorgar la subvenció. Vostès ja sabien que havien d'haver reconduït la situació. Darrerament, ja estem acostumats a que l'alcaldessa –quan hi ha una discrepància– ho solucioni tot a cop de decret i ja està, perquè així és més fàcil i no cal donar explicacions i les explicacions que es donen són insuficients. Ho pot fer, però la democràcia és molt més que manar: cal retre comptes, donar explicacions, buscar consensos, però vostès no estan gens interessats".

Juan Carlos Romera de Cs va mostrar-se favorable a l'atorgament de la subvenció però no va estar d'acord en les formes. "S'han de seguir uns procediments, que són els que són. A més, això és reiteratiu i constant".

Com a rèplica a les crítiques de l'oposició, Camí Mendoza va puntualitzar que, "és la primera vegada que ens trobem en aquesta situació i és degut a canvis de plantejaments tècnics de com es feia fins ara. Fa molts anys que en el mateix procediment s'atorgava i no rebíem aquest advertiment per part d'Intervenció i amb la voluntat de complir amb la normativa, de cara al 2020, es corregirà perquè la subvenció sigui atorgada com les altres de manera correcta. És una cosa merament de tràmit".

El punt va ser aprovat amb el vot en contra de l'oposició.

Comenta aquest article