Cultura

Concert

Extraordinari Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí a l'Ermita

Per Josep Maria Ferrando

Un moment del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre a l'Ermita
Un moment del concert de Nadal de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre a l'Ermita | Josep Maria Ferrando

Ahir al vespre, l’Ermita de la Mare de Déu del Camí va acollir una nova edició del Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí. Un concert que ja és tota una tradició de molts anys, i que de nou va omplir l’espai de públic per escoltar una extraordinària i innovadora actuació. La projecció d’un mapping amb motius nadalencs –efectes de llum– a les parets interiors de l’Ermita donava una nota de color i modernitat. Una altra novetat del concert d’enguany va ser la presentació a Cambrils del nou director de la Coral, Robert Faltus, director, compositor i músic eslovac establert a Catalunya des de l’any 2004 i que va assumir les tasques de director de la Coral el mes d’abril passat.

El concert va començar celebrant el vint-i-cinquè aniversari de la Coral Infantil Verge del Camí, sota la direcció d’Esperanza Miguel i amb Robert Faltus al piano. L’inici va servir per retre un reconeixement a l’exdirectora de la Coral Infantil, Belén Juncosa. Diverses cançons nadalenques infantils van tenir com a protagonistes als cantants actuals i també a una colla d’excantaires d’aquesta Coral Infantil que s’hi van afegir a les darreres cançons d’aquesta primera part.

Després va venir la part central del concert amb la presència d’una quarantena de cantaires de la Coral Verge del Camí, que sota la direcció magistral i professional del nou director, Robert Faltus, van oferir un extens repertori de cançons de diversos estils que entrellaçaven des de les tradicionals cançons nadalenques catalanes fins a obres de compositors de països de l’est o d’Amèrica. Santa Nit, Pater Noster, Joia en el món, Locus Iste, Total praise, Hanacpachap o el dimoni escuat, van fer que el públic gaudís de la qualitat artística i vocal de la Coral, a la vegada que diversos formats i canvis de llocs dels cantaires van fer encara més amè el concert.

Emotiu reconeixement a l’exdirectora Núria Ortoneda

A l’inici del concert, la presidenta de la Coral –Lídia Utset– va aprofitar per fer el reconeixement de la Coral a la tasca portada a terme per la Núria Ortoneda, que al llarg de vint-i-tres anys ha estat la directora de la Coral i que, en paraules de Lídia Utset, la seva tasca com a directora ha portat a l’entitat a assolir els màxims èxits possibles. Amb l’aplaudiment afectuós de tots els membres de la Coral i del públic assistent, Núria Ortoneda va rebre un ram de flors de la presidenta de la Coral.

El concert de Nadal, solidari amb La Marató de TV3, va aconseguir recaptar un total de 653,85 euros que es donaran a la causa d'enguany: les malalties minoritàries.

Comenta aquest article

Galeries relacionades