Societat

Gent gran

Els Amics de la Gent Gran celebren el tradicional Dinar de Nadal amb els seus avis i els seus voluntaris

Per Berta Ruiz

Dinar de Nadal dels Amics de la Gent Gran, ahir al migdia, al restaurant Can Solé
Dinar de Nadal dels Amics de la Gent Gran, ahir al migdia, al restaurant Can Solé | Berta Ruiz

Els Amics de la Gent Gran de Cambrils van celebrar, ahir al migdia, el tradicional Dinar de Nadal per a voluntaris i per a les persones grans que formen part d'aquesta entitat que treballa contra la soledat en la vellesa. La cita d'enguany va ser al restaurant Can Solé, on s'hi van reunir unes 45 persones, entre persones grans i els voluntaris. Tal com va explicar la responsable d'Amics de la Gent Gran de Cambrils –Magda Civit–, "aquest any és especial perquè celebrem el 20è aniversari de l'entitat a Cambrils. Amics de la Gent Gran és una entitat de voluntariat en la què fem acompanyaments emocionals a persones grans que estan soles. La campanya de Nadal és una de les iniciatives més importants de l'entitat. En aquest cas, recreem un dinar típic de Nadal perquè molta gent gran passarà aquest dia sola. L'objectiu és compartir aquest dinar i una bona estona amb els seus voluntaris i la gent gran que coneixen d'altres activitats". Actualment, els Amics de la Gent Gran de Cambrils compta amb uns 35 voluntaris que acompanyen a una trentena d'avis, tant a les seves cases com a les dues residències amb les què hi tenen conveni: la residència d'avis Baix Camp i la STC Cambrils. Alguns d'aquests voluntaris també realitzen tasques de suport en d'altres activitats, actes o temes de gestió. Des de l'entitat fan una crida a la gent que es vulgui sumar a les iniciatives que duen a terme.

L'àpat de germanor d'ahir també va comptar amb la presència del coordinador territorial d'Amics de la Gent Gran –Pau Berbel–. Segons va manifestar a revistacambrils.cat: "enguany celebrem l'edició número 21 de dinars de Nadal a 18 ciutats diferents. Actualment estem a gairebé 40 municipis catalans, però on tenim més presència és on intentem fer aquests dinars de Nadal. A banda, durant aquestes dates incrementem els acompanyaments, repartim un lot de Nadal perquè la gent el puguin rebre a casa seva i fem una campanya important de captació de fons per tal de fer realitat aquestes activitats i sobretot durant el Nadal que és una època més sensible per a moltes persones. Aprofitem per reunir-nos i construir aquesta segona família".

21 Grans Dinars de Nadal a 18 ciutats de Catalunya

Des d'ahir i fins el proper 21 de desembre, Amics de la Gent Gran organitzarà 21 Grans Dinars de Nadal a 18 ciutats de Catalunya. Hi assistiran 1.700 persones entre gent gran que s’acompanya des de la fundació i persones voluntàries que les donen suport al llarg de l’any. Aquest acte suposa la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que permeti a la gent gran ser de nou partícips de la festivitat del Nadal. A més, la fundació ha posat en marxa accions durant el novembre i el desembre:

  • Una visita extra amb l’entrega d’un lot de Nadal: les 1.600 persones grans aproximadament, repartides per 13 comarques de Catalunya, rebran una visita d’una persona voluntària extra per tal de reforçar la companyia de la gent gran que pateix soledat. En aquesta visita se’ls farà entrega d’un lot de Nadal.

  • Activitats de socialització especials: el Nadal és el centre de moltes activitats de socialització amb la finalitat d’incentivar de nou la il·lusió per aquestes dates mentre se segueix creant una xarxa social, la qual a priori sol ser fràgil.

L’Apunt

Campanya per aconseguir donatius

  1. Amics de la Gent Gran ha iniciat una campanya per aconseguir donatius i acabar amb el sentiment de soledat i l’aïllament social que pateix la gent gran al llarg de l’any, però especialment durant les dates nadalenques. Aquestes contribucions són decisives per tirar endavant les accions que desenvolupa l’entitat i que la gent gran pugui gaudir d’un Nadal en companyia. Les vies per col·laborar són:

    • A través del portal de la campanya;

    • Per transferència bancària: La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) / Banc Sabadell (ES77

      0081 1594 95 0001023206);

    • Per telèfon: 932 076 773.

Comenta aquest article