Societat

Solidaritat

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer fa pinya per La Marató de TV3

El miler d'alumnes del centre, juntament amb el professorat, es van reunir a un dels patis de l'edifici Vedruna, ahir al matí, per muntar un castell gegant fet a base de caixes de cartró pintades com si fossin castellers

Per Berta Ruiz

Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van muntar un castell al pati de l'edifici Vedruna
Els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van muntar un castell al pati de l'edifici Vedruna | Berta Ruiz
Un any més, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer s'ha sumat a la causa solidària de la Marató de TV3 –dedicada a les malalties minoritàries– i que porta per lema "Minories que fan una majoria". El miler d'alumnes del centre, juntament amb el professorat, es van reunir a un dels patis de l'edifici Vedruna, ahir al matí, per muntar un castell gegant fet a base de caixes de cartró pintades com si fossin castellers i fetes pels diferents cursos a l'hora de plàstica. Precisament fent aquest castell i aquesta pinya com a base es va voler simbolitzar els valors del món casteller: unió, perseverança, esperit de superació, confiança, força i treball en equip. Tot plegat, uns valors que també es traslladen a les causes solidàries que s'impulsen des de La Marató de TV3.

A més de l'enlairament simbòlic d'aquest castell, durant l'acte també es va fer la lectura del manifest en suport a la causa solidària d'enguany: les malalties minoritàries. Unes malalties que afecten un petit percentatge de la població i que sovint són poc visibles. Habitualment aquestes afectacions són malalties greus, cròniques i generalment degeneratives. En la majoria dels casos, els malalts han de passar per un llarg procés fins a ser diagnosticats i posteriorment, es troben amb pocs tractaments efectius i manca de recursos destinats a la recerca. Per tot plegat, l'objectiu d'enguany es aportar un gra de sorra per aquesta causa.

També es van presentar els cartells sobre La Marató de TV3 creats per alumnes de tercer d'ESO que fan l'activitat d'expressió artística. La festa es va completar amb un seguit de balls per part d'un grup d'alumnes de quart d'ESO.

Uns 1.500 euros recaptats

Un any més, les famílies dels alumnes s’han implicat en la causa solidària fent diferents aportacions econòmiques. Tot i que encara no s'ha finalitzat el recompte, es calcula que s'hauran recollit més de 1.500 euros que es faran arribar a La Marató de TV3.

L’Apunt

Pessebre Vivent, els dies 18 i 19 de desembre

Per altra banda, les activitats per celebrar el Nadal a l’escola continuaran amb el Pessebre Vivent que es celebrarà el proper dimecres i dijous 18 i 19 de desembre a partir de les 15.15 hores. Les entrades es poden adquirir ja a través del TPV Escola.