Societat

Solidaritat

El restaurant Kupela convida a un dinar de Nadal a trenta persones grans que viuen en residències

El restaurador Patxi Garcia organitza anualment aquesta iniciativa solidària

Per Redacció

Imatge del dinar servit pel restaurant Kupela, aquest passat dilluns
Imatge del dinar servit pel restaurant Kupela, aquest passat dilluns | Cedida

El restaurant Kupela de Cambrils va oferir, aquest passat dilluns, un dinar de Nadal a 30 persones grans que viuen a les diferents residències del municipi: la Residència Baix Camp, la Residència Cambrils Suite i la Residència STS Cambrils. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils, Hélène Arcelin, va assistir al dinar i va agrair la iniciativa solidària al propietari del restaurant, Patxi Garcia, que ja fa vuit anys que ofereix aquest àpat de forma desinteressada. L’objectiu és que les persones grans participants puguin trencar la seva rutina i gaudir d’un dia especial amb un dinar diferent fora de la residència.

El restaurador, originari de Bizkaia, va arribar a Cambrils fa 11 anys després de viure un temps a Castelló. Primer va treballar en un restaurant per un altre empresari i posteriorment va obrir el seu propi establiment. Una vegada va tenir èxit va exposar al seu amic Josep Maria Montull, de la Casa del Mar, la seva intenció d’organitzar alguna cosa per donar les gràcies a la ciutat que l’havia acollit i d’aquesta conversa en va sorgir la idea del dinar solidari. A partir d’aquí es van posar en contacte amb l’àrea de Benestar de l’Ajuntament, que fa d’enllaç amb les residències.

L’activitat va comptar amb la col·laboració de Autocares Nika, que va fer el servei de transport d’anada i tornada des de cadascuna de les residències fins al restaurant i a la inversa.