Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Motociclisme

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant acollirà l'EUTICHESBOOK 2020 els dies 3 i 4 d'abril

La inscripció a aquest esdeveniment motociclista, que pot aplegar uns 600 participants, ja és oberta

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de l'esdeveniment motociclista
Imatge d'arxiu d'una edició anterior de l'esdeveniment motociclista | Cedida

Per als dies 3 i 4 d’abril, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Esportiu Eutiches organitzaran conjuntament l’EUTICHESBOOK 2020, un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i Maestrazgo. Aquesta serà la tercera vegada que el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà el centre neuràlgic d’aquesta prova, que l’any 2017 es va celebrar per primera vegada a la demarcació de Tarragona.

El lema de l’esdeveniment d’aquesta edició serà “Entre platges, vinyes i castells”, en referència al punt de sortida i als paisatges que es trobaran els participants al llarg de la ruta. Les persones aficionades al motociclisme s’hi poden apuntar ja, a través de la pàgina web www.eutichesbook.com, en què s’ofereixen 600 places (500 per a la prova «on road» i 100, com a novetat, per a la prova «off road», només apta per a motos Maxi-Trail i Trail/Scrambler). A hores d’ara ja n’hi ha unes 300 apuntades.

Completar un itinerari "sorpresa"

Totes les persones que s’hi inscriguin acceptaran el repte personal de completar, en un temps de 12 a 14 hores, un itinerari "sorpresa", que se’ls donarà a conèixer el 3 d’abril, en el moment del briefing. El quilometratge pot variar entre els 600 i els 700 km, per carreteres, ports de muntanya i camins “asfaltats” de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tindran un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indicaran els controls de pas obligatoris per on hauran de passar per segellar el carnet de ruta.

“L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, recorda el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza des de fa vuit anys a Viella, la Rodibook : «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova.

Com en els anys anteriors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà la seu de l’esdeveniment, on el divendres 3 d’abril de 2020 es duran a terme totes les accions d’inscripció, les verificacions, els controls, l’acte oficial de benvinguda als participants… I el dissabte 4 d’abril, el municipi serà el punt de sortida i d’arribada dels motoristes.

Més informació sobre aquest esdeveniment motociclista a: www.eutichesbook.com

Comenta aquest article