Cultura

Festa Major Immaculada

La diada de la Festa Major de la Immaculada centrarà un cap de setmana d'actes culturals i tradicionals

Per Redacció

Professón de la Diada de la Festa Major de la Immaculada 2018
Professón de la Diada de la Festa Major de la Immaculada 2018 | Lluís Rovira i Barenys

Aquest cap de setmana tindrà lloc el gruix d'actes de la Festa Major de la Immaculada. Aquesta tarda, a les 19 hores, es farà l'acte de lliurament de les Distincions Honorífiques –a la sala de plens de l'Ajuntament– i també hi haurà el teatre de Festa Major, al Palau Municipal d'Esports, amb l'obra "Ruth i Mercè... separades i què?" amb Maite Carreras i Cristina Solà.

Diada de la Festa Major, diumenge 8

El dia principal serà diumenge dia 8, amb la diada de la Festa Major. Com cada any, hi haurà la Missa Major a l'església Parroquial de Santa Maria a les 11:30 hores. Seguidament al sortir de Missa es farà la professó de la Immaculada pels carrers del Barri Antic. Formaran part del seguici la Colla Gegantera Tota l'Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils. La música anirà de la mà de la Cobla Ministrers de Cambrils. La professó acabarà a la plaça de l'església de Santa Maria, on es faran les actuacions del Ball de Bastons, la ballada dels gegants i els nanos i els pilars castellers. El mateix dia 8, a partir de les 18:00 hores al Palau Municipal d'Esports, tindrà lloc el concert i el ball de la Festa Major amb l'Orquestra Selvatana (entrada serà gratuïta i per a tots els públics). Hi haurà un servei de barra a càrrec del Cambrils Club Hoquei.

Diversos concerts durant el cap de setmana

Prèviament, demà divendres 6 de desembre a partir de les 19.30 hores, la Cripta acollirà una projecció de la pel·lícula muda eslovaca Jánosik, acompanyada en viu pel Trio Mandràgora amb música original de Robert Faltus. Aquest acte estarà organitzat per la Coral Verge del Camí. (PREU ENTRADA GENERAL 10€ / PREU ENTRADA SOCIS 7€)

El mateix divendres, el saxofonista i clarinetista Gabriel Amargant presentarà "Aire" (FS, 2018), un recull de noves composicions originals que beuen de diverses influències musicals. Serà el concert de cloenda de la XI Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils al Bar La Boheme, a les 23:00H. (ENTRADA ANTICIPADA http://www.entradium.com 8€ / ENTRADA TAQUILLA 10€)

L'endemà dissabte a la Cripta de l'Ermita tindrà lloc el Gran Concert Solidari de la Marató de TV3. Començarà a les 19:00 hores i el preu serà de 8€ (destinats a La Marató). Les entrades es poden aconseguir trucant al "638 14 63 59".

Finalment, al Casal Parroquial, a les 21:00h, el Festival Accents oferirà una revisió a ritme de rumba del clàssic Guillermina Mota, "Remena nena". (ENTRADA ANTICIPADA http://www.entradium.com 8€ / ENTRADA TAQUILLA 10€).

Per altra banda, durant el cap de setmana també hi haurà diferents esdeveniments esportius com el torneig de Futbol 7 Vila de Cambrils, demà divendres, o el Trial de Cambrils al llarg del cap de setmana.

Comenta aquest article