Cultura

Història

Un espectacle de la companyia Traüt acosta el Setge de Cambrils de 1640 a l'alumnat de primària

Per Redacció

Un imatge de la representació de l'espectacle al pati de l'edifici La Salle del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer
Un imatge de la representació de l'espectacle al pati de l'edifici La Salle del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer | Cedida

Un espectacle de la companyia Traüt ha acostat el Setge de Cambrils de 1640 a uns 1.620 alumnes de primària de les set escoles del municipi –el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'escola Marinada, l'escola Guillem Fortuny, l'escola Cambrils, l'escola Mas Clariana, l'escola la Bòbila i l'escola Joan Ardèvol–. El Departament de Cultura ofereix la representació teatralitzada per explicar aquest episodi d’una manera didàctica i divertida, seguint la iniciativa que es va engegar anys enrere amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Cambrils als més joves.

"El corrocontes del Setge" és un espectacle teatral de petit format de 45 minuts de durada, amb música en directe i titelles, enfocat a alumnes de primària i especialment als cursos de 5è i 6è. Una colla de comediants (dos actors i dos músics) van de poble en poble explicant contes, llegendes i cançons. Porten un carro ple de màscares, titelles, instruments musicals i moltes sorpreses que utilitzen per representar les seves històries. Quan arriben a Cambrils, expliquen “la història del Setge de 1640” i el carro es transforma en un petit teatret.

Les representacions es van realitzar els dies 25, 26, 27 i  29 de novembre, prèviament a la celebració de la diada, que es commemorarà el mateix diumenge 15 de desembre a la plaça del Setge. El Setge de Cambrils del 15 de desembre de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, és, sens dubte, la pàgina més brillant i gloriosa de la història local; però també la més tràgica i dolorosa.

Comenta aquest article