Cultura

Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells acabarà l'any amb dansa, contes i un recital poètic

Una representació de dansa a partir de poemes de Joan Brossa dins del cicle “Balla’m un llibre” encetarà, avui, la programació del mes de desembre

Per Redacció

Cartell de les activitats previstes per aquest mes de desembre a la Biblioteca
Cartell de les activitats previstes per aquest mes de desembre a la Biblioteca | Cedida

Una representació de dansa, l’hora del conte pels més petits i una sessió el Club de Lectura Adult al voltant de l’escriptor italià Cesare Pavese són les activitats més destacades de la programació de desembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils. La primera activitat es titula "Balla’m un llibre: Olor de menta" i està programada per avui dilluns, 2 de desembre, a les 19 hores. Es tracta d’una peça de dansa d’Emma Riba i Laura Alcalà a partir de poemes escènics de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta. L’activitat s’emmarca dins del cicle "Balla’m un llibre", que és un projecte de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’acostar la dansa a les persones usuàries de les biblioteques públiques.

Aquest desembre la biblioteca també oferirà l’hora del conte “L’àvia Pepa i el cocodril”. La sessió adreçada a infants de 0 a 3 anys amb pares i mares està programada pel dimecres 11 de desembre a les 18 hores. Finalment, el 16 de desembre a les 19 hores se celebrarà una trobada en obert del Club de Lectura Adult titulada “Cesare Pavese. Poesia o prosa?”, a càrrec de Víctor Feliu i Isabel Castro, que inclourà un petit recital poètic. A partir del recull Fira d'agost (1944) i d'una antologia poètica, les persones assistents descobriran la poesia de la prosa, les històries dels poemes i la bellesa en tot el conjunt.

El programa es completarà amb les activitats per a persones inscrites: dues trobades del Club de Lectura Fàcil dedicades a llegir i comentar Viu la Festa!: festes i tradicions catalanes de Mireia Estapé (2 i 16 de desembre), les sessions setmanals del taller de lectura en veu alta Llegim + per alumnes de 3r de primària (3, 10 i 26 de desembre), la trobada mensual del Club de Lectura Infantil sobre el llibre El segrest de la bibliotecària de Margaret Mahy (13 de desembre) i la trobada mensual del club de Lectura Juvenil sobre la novel·la El nido de Kenneth Oppel (13 de desembre).

La biblioteca tancarà els dies 6 i 7 de desembre i per Nadal del 23 al 31 de desembre.

Comenta aquest article