Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies es concentren una setmana més i mostren el seu suport cap els dos joves cambrilencs encausats

En la concentració d'ahir també es va fer difusió els actes de caràcter solidari i per la llibertat que es faran a Cambrils, Montbrió i Colldejou

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila
Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració dels Avis i Àvies d'ahir va venir marcada per la difusió de les activitats comarcals sota la premissa de la Llibertat que estan previstes per aquest proper diumenge 1 de desembre. I també pel recordatori cap a la situació que travessen els dos joves cambrilencs, el Quim i l'Arnau, que van ser detinguts els dies posteriors a l'anunci de la sentència. Tot i que l'endemà de la seva detenció per part dels Mossos van ser deixats en llibertat, properament tindrà lloc el procediment judicial en el que s'enfronten a possibles penes de presó, tal i com es va comentar ahir a l'inici de la concentració. Seguidament, els Avis i Àvies van cantar l'Estaca i tot seguit van iniciar el seu recorregut pel voltant del mercadet ambulant amb el crit de "No, no, no, cap més jove a la presó", que van alternar amb els habituals de "Li diuen democràcia i no ho és" o bé el de "Fora, fora, fora, la justícia espanyola". Després del tomb habitual i un cop de nou a la plaça de la Vila, els Avis i Àvies van tancar l'acte amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

Actes a Cambrils, Montbrió i Colldejou

Pel que fa als actes previstos per aquest proper diumenge 1 de desembre cal destacar el del primer aniversari del Casal Popular El Polvorí que es farà a la plaça de Carles Roig i començarà a partir de les 11h amb activitats infantils i una xerrada sobre sobirania alimentària. A les 14h es farà el dinar popular amb paella. Durant tota la jornada hi haurà una caixa de solidaritat en suport als dos cambrilencs encausats. La venda de tiquets pel dinar es farà divendres i dissabte al Casal, de 18 a 21h al preu de 5 euros.

Aquest diumenge 1 de desembre, a més, es fa una Marxa Solidària que tindrà tres punts de sortida, a les poblacions de Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs i Riudoms per confluir a Montbrió del Camp. Les sortides de les tres poblacions es farà a les 14,45h i el preveu l'arribada a Montbrió a les 16,15h on es faran els parlaments i una xocolatada. L'acte es donarà per acabat a les 18h. Es recomana que tothom vagi amb indumentària de color groc i també s'ha establert una recollida de dorsals a diferents establiments d'aquestes poblacions implicades, a més de Reus. L'organització de l'acte va a càrrec de Camins per la Llibertat.

A Colldejou, aquest diumenge 1 de desembre, es fa l'Escudella groga, un dinar solidari destinat a la Caixa de Resistència. Els tiquets per l'escudella, al preu de 10 euros, es poden adquirir a la botiga de Colldejou. El dinar es farà a les 14h a la sala de ball. Cal portar-se el plat i els coberts pel dinar. A part de l'escudella hi haurà projecció de fotografies i altres sorpreses.

Comenta aquest article