Un triple en els últims segons de partit dóna la victòria al CB Cambrils a la pista del líder, el Bàsquet Teresianes

Imatge d'arxiu del jugador cambrilenc Marc Torrente –al centre de la imatge botant la pilota– que va encistellar el triple definitiu als darrers segons del partit contra el Bàsquet Teresianes | Berta Ruiz

Bàsquet sènior maculí (Tercera Catalana)

Bàsquet Teresianes 55 - Hyundai CB Cambrils 58

Alex Rodríguez (24), Pablo Fernández, Pere Tost (2), Rubén Molina (8), Marc Torrente (3) – Antonio Cañete, Ferran Martin (2), Emmanuel Sanfilippo (2), Antxon Hernández (9), Enric Madurell (1), Oscar Font (7)

5 Triples (1 Rodríguez, 2 Hernández, 1 Torrente, 1 Font). 11/16 Tirs lliures. 37 faltes personals. Eliminats: Fernández, Tost, Madurell

Parcials: 19-19 / 11-13 / 5-18 / 13-25

Aquesta darrera jornada acabava el tour de tres desplaçaments consecutius del Hyundai- CB Cambrils masculí, i amb un handicap afegit, perquè es jugava al camp del Bàsquet Teresianes que portava un balanç de 8 victòries i 0 derrotes. A destacar que el balanç no ha pogut ser més positiu, amb dues victòries per només una derrota. A més, els cambrilencs van aconseguir guanyar al camp del líder en un partit molt intens des del principi fins a l’últim segon.

El primer període començava amb igualtat en el marcador en els quatre primers minuts (6-6). El Bàsquet Teresianes aconseguia posar-se per davant en el marcador amb un parcial de 6-0 (12-6) en els 2 minuts següents. Els cambrilencs no aconseguien anotar, encara que tenien oportunitats fàcils per fer-ho, i arribarien a la fi amb 5 punt per darrere (15-10). El segon quart tampoc començava gaire bé ofensivament parlant, ja que no es materialitzava el treball, fruit de les indecisions i els nervis. La defensa del Hyundai – CB Cambrils funcionava, però es veia penalitzada amb moltes faltes personals. L’equip visitant anava anotant des de la línia de tirs lliures i mantenia la distància en el marcador fins a eixamplar-la als 9 punts per anar el descans. (34-25). A l’equip cambrilenc li costava anotar amb facilitat, però en la segona meitat es veuria un canvi de 180 graus.

El nivell defensiu en el tercer període va pujar i el que en la primera meitat no volia entrar, ara sí. En els 5 primers minuts s’aconseguia un parcial de 4-10, i s’escurçava la diferència a 3 punts (38-35). I els darrers 5 amb un altre parcial de 1-7, el Hyundai – CB Cambrils es posava per davant en el marcador (39-42). El Bàsquet Teresianes, en aquest quart, només va aconseguir anotar 5 punts tots ells des de la línia de tir lliure. Els dos equips defensaven amb la mateixa intensitat però en aquesta ocasió, l’equip blau era el que sortia més perjudicat. Al final del partit va acabar amb 37 faltes assenyalades i 16 tirs lliures llençats amb un 69% d’encert, per 19 faltes personals pels locals, i 49 tirs lliures llençats amb un 53% d’encert.

Un últim quart, en el que tot estava per decidir, es mantenia la distància en el marcador. A més les faltes en contra feia descentrar als jugadors en algun moment. S’arribava al minut 6 amb un avantatge de 6 punts (44-50), però en els següents 2 minuts, l’equip local escurçava a 3 punts (47-50). El Hyundai – CB Cambrils entrava en l’últim minut amb 2 punts de diferència (52-54). Un últim minut molt intens, on només s’anotava des de la línia de personal –3/4 tirs lliures pel Bàsquet Teresianes i 1/2 Tirs lliures pels cambrilencs– i feia que s’entrés als últims 15 segons amb un 55-55 en el marcador, amb possessió per a l’equip blau. Uns últims segons que van acabar amb un triple de Torrente en l’últim segon, amb passada de Rodríguez –màxim anotador del partit amb 24 punts– acabant amb el 55-58 i aconseguint el premi al gran treball que va fer tots els jugadors durant tot el partit.

Amb aquesta victòria l’equip cambrilenc es col·loca en la 8na posició amb un balanç de quatre victòries i cinc derrotes. El proper partit el jugaran el diumenge 1 de desembre, aquesta vegada ja com a locals, contra La Pobla de Mafumet a les 12:15 hores al Palau Municipal.