Cultura

Arxiu

Alumnes de l'escola Joan Ardèvol aprenen a ser historiadors a l'Arxiu Municipal

Per Redacció

Imatge de l'activitat que van realitzar els alumnes de l'escola Joan Ardèvol a l'Arxiu municipal
Imatge de l'activitat que van realitzar els alumnes de l'escola Joan Ardèvol a l'Arxiu municipal | Cedida

L’alumnat de cinquè de l’escola Joan Ardèvol de Cambrils va realitzar l’activitat "Aprenents d’historiadors" a l’Arxiu Municipal de Cambrils, el passat 15 de novembre. L’activitat va consistir en la visita a les dependències de l’Arxiu Municipal i la descoberta dels documents que els historiadors usen per conèixer diferents aspectes de la història. Els xiquets i xiquetes van visitar el dipòsit on es guarden els documents i van conèixer de primera mà com es conserven aquells documents cabdals per conèixer el nostre passat i què s’ha de fer per evitar que es perdin. A la vegada, també van poder veure in situ documents relacionats amb la seva escola. Entre d’altres documents, van tenir oportunitat de fer una lectura d’un document de mitjan del segle XIX, a partir del qual descobrirem el nomenament de Joan Ardèvol, pare, com a mestre de Cambrils.

Programa educatiu Descobreix Cambrils

"Aprenents d’historiador" és una de les quatre visites dinamitzades que l’Arxiu Municipal de Cambrils proposa als centres educatius del municipi dins del programa Descobreix Cambrils, que coordina l’àrea d’Ensenyament i que aplega també activitats proposades per altres àrees municipals. El detall de totes les activitats proposades i el contacte per sol·licitar-les es pot fer a través de la web, a https://www.cambrils.cat/ensenyament/ensenyament/programes-educatius/descobreix-cambrils.

Aquest programa conjunt es va posar en marxa el curs 2012-2013 per tal de posar en valor les activitats que aquests serveis municipals ja oferien als centres educatius de Cambrils, i també per facilitar als centres educatius la informació sobre aquests recursos que tenen a l’abast i agilitzar les gestions per a participar-hi. El departament d’Ensenyament centralitza les peticions dels centres i les adreça als serveis municipals implicats.

Comenta aquest article