Cultura

Contes

Els exploradors més menuts de la Biblioteca viatgen a l'Antàrtida a través dels contes

Per Anna Chaves

La sessió de contes va tenir lloc, ahir a la tarda, a la Biblioteca
La sessió de contes va tenir lloc, ahir a la tarda, a la Biblioteca | Anna Chaves

Ahir a la tarda, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, va tenir lloc la cloenda del cicle de contes d'arreu del món. Sota el títol "Exploradors de l'Antàrtida", la sessió va anar a càrrec de Joan Velasco, un dels components de l'Ans Educació, –un projecte que busca donar una nova mirada a tot allò relacionat amb el patrimoni i l'educació–. Durant el cicle –que s'ha allargat durant uns mesos– s'han explicat un total de sis contes, cadascun d'aquests ubicat a un lloc diferent del món, amb l'objectiu de fer-hi volta. A través dels diferents contes, els més menuts han pogut conèixer Amèrica, Àfrica, Àsia i, ahir, l'Antàrtida, i les característiques de cada continent.

A la sessió d'ahir, en Joan –l'explorador– va arribar a la Biblioteca per explicar com li va anar la seva visita al continent. Va explicar el seu conte, mentre els xiquets feien preguntes com a petits exploradors. Tot plegat d'una manera molt dinàmica. Segons va explicar Velasco a revistacambrils.cat, "aquests projectes de contes són una de les pràctiques més recomanades i efectives per als infants que tenen curiositat".

Des d'Ans Educació també estrenaran, avui, una altra tanda de contes a la Biblioteca de Montbrió a les 17h, enfocada a la igualtat de gènere, on s'explica mitjançant el conte "Visca les ungles de color", com un nen és igual de lliure que una nena a l'hora de pintar-se les ungles.

 

Comenta aquest article