Informació general

Equipaments

L'Ajuntament i la Cooperativa Agrícola reprenen les converses per a la venda del Museu Agrícola

El ple d'aquest proper divendres aprovarà una partida de 677.000 euros, emmarcada en una modificació de crèdit, per a fer front a una posssible adquisició de l'edifici del Museu Agrícola

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'edifici del Museu Agrícola
Imatge de l'edifici del Museu Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament i la Cooperativa Agrícola han reprès els contactes de cara a l'adquisició, per part de l'ens local, de l'edifici de l'actual Museu Agrícola. La setmana passada hi va haver una nova reunió amb la finalitat d'acostar postures i mirar d'arribar a l'acord i en la que hi van participar representants del govern municipal i tècnics de l'Ajuntament, per una banda, i els representants de la Cooperativa Agrícola, per una altra. Les converses entre les dues parts ja s'havien iniciat en l'anterior mandat però el que separava les dues parts és la diferència econòmica en la taxació de l'edifici. Recordem que la Cooperativa Agrícola va posar a la venda l'edifici de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola, el setembre de l'any passat, per un valor de 1,2 milions d'euros. L'Ajuntament, per la seva part, en el ple de 30 de novembre de 2018, aprovava una partida de 150.000 euros per desencallar el tema de la Cooperativa Agrícola i per començar a negociar.

Posteriorment a l'aprovació d'aquesta partida, les negociacions entre les dues parts no han arribat a bon port ja que la diferència de valoració de l'edifici, per una part i per l'altra, era important. El que sí s'ha mogut en aquests darrers dies, arran de la reunió de la setmana passada, és que l'Ajuntament ha disposat una partida de 677.000 euros per a fer front al pagament del Museu Agrícola. Aquesta modificació de crèdit passarà en el ple que se celebrarà aquest proper divendres al matí. Això no suposa, encara, la compra del Museu Agrícola ja que caldrà determinar el valor del contingut del Museu, tasca que es portarà a terme des dels serveis de Cultura de l'Ajuntament. Així doncs, els 677.000 euros podrien acostar-se al que es podria pagar per l'edifici del Museu Agrícola i quedaria pendent conèixer el valor del que hi ha dins, del contingut, que es podria afrontar amb la partida de 150.000 euros aprovada l'any passat.

Publicació a través del Facebook

La possible adquisició del Museu Agrícola va sortir a la llum, ahir, a través d'una publicació de Facebook a la pàgina de Cambrils en Positiu en la que hi posava, com a "última hora", que "L'Ajuntament de Cambrils adquirirà l'edifici del Museu de la Cooperativa Agrícola. Preu: 677.000 euros", sense cap més explicació. També cal dir que una estona abans, havia publicat el mateix missatge però amb una altra xifra, la de 740.000 euros, que posteriorment va ser rectificada. En referència a aquesta publicació i a la possible adquisició del Museu Agrícola, l'Ajuntament s'ha limitat a dir que "té voluntat d'adquirir l'edifici i s'estan fent els tràmits per adquirir-lo, però no hi ha res tancat". En el mateix sentit es s'han expressat els responsables de la Cooperativa Agrícola.

 

 

 

 

Comenta aquest article