Esports

Bàsquet

El Club Bàsquet Cambrils presenta els seus 29 equips per a la temporada 2019-2020, una xifra rècord

Per Berta Ruiz

Foto de família del Club Bàsquet Cambrils
Foto de família del Club Bàsquet Cambrils | Berta Ruiz

Ahir al migdia, al Palau Municipal d'Esports, el Club Bàsquet Cambrils va fer la presentació dels seus equips per a la temporada 2019-2020. Enguany, el club compta amb una xifra rècord de 29 equips, 25 dels quals estan en competició –els altres quatre són els de baby bàsquet (a partir dels 4 i 5 anys) que encara no competeixen– i unes 340 fitxes de jugadors inscrits als diferents equips. L'escola de bàsquet del club compta amb una gran quantitat d'equips que van des dels més petits de P4 i P5 i tots els cursos d'Educació Primària que competeixen a nivell escolar en les diferents categories. A destacar l'estreta col·laboració del CB Cambrils amb les diferents escoles cambrilenques on tenen equips: el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'escola La Bòbila, l'escola Guillem Fortuny, l'escola Cambrils i l'escola Mas Clariana.

Consolidació dels equips femenins al club

Per altra banda, a partir de la categoria preinfantil els equips ja estan federats i competeixen com a club. En aquest apartat, el Club Bàsquet Cambrils té dos equips sènior –un masculí i un femení– un júnior masculí, dos cadets femenins, un cadet masculí, un infantil masculí, un preinfantil masculí i un preinfantil femení. Per tant, el club compta amb cinc equips masculins i quatre equips femenins. El president del CB Cambrils –Francesc Canaldas– feia una valoració molt positiva a revistacambrils.cat: "estem molt contents d'aquesta empenta amb tants nens i veure com cada equip competeix allà on toca. La base del club és la base de jugadors, mai millor dit. Vivim per als nens i a mida que es van fent grans fan més bo el nivell del club". Pel que fa a la consolidació del bàsquet femení, un dels grans handicaps històrics del club al llarg dels anys, Canaldas va comentar que, "potser costa fidelitzar que les noies continuïn jugant a mida que es van fent gran, això s'està superant i cada vegada les noies tenen més ganes de continuar. Ara ja tenim sèniors que van començar al cole i això es comença a notar".

Durant la presentació, tots els equips van fer la tradicional desfilada davant de la seva afició, es van fer les respectives fotos d'equip i la gran fotografia de família. A l'acte hi van acudir l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– que van adreçar unes paraules de suport i d'ànim a tots els esportistes per aquesta temporada de competició. També hi van acudir els regidors de l'equip de govern Lluís Abella i Jaume Gila. Prèviament, durant el matí, els diferents equips de l'escola van jugar partits d'exhibició davant d'un públic molt familiar.