Informació general

Successos

Desmantellada a Cambrils una xarxa de persones dedicades a la falsificació de documents públics

La xarxa actuava a través d'una immobiliària - gestoria i a Cambrils s'han practicat cinc detencions mentre que els altres set detinguts ho han estat a Màlaga

Per Redacció

L'operatiu ha anat a càrrec de la Policia Nacional
L'operatiu ha anat a càrrec de la Policia Nacional | Cedida

Agents de la Policia Nacional han desmantellat, a Cambrils, una xarxa de persones que es dedicava a la falsificació de documents públics i dades personals per "afavorir la immigració il·legal", segons la nota que ha fet pública la Policia Nacional. En total s'han detingut dotze persones acusades de falsedat documental, usurpació d'estat civil, afavoriment de la immigració il·legal, estafa i grup criminal. Aquesta actuació il·legal es feia a través d'una immobiliària que gestionava el lloguer fraudulent de diversos pisos, tots en un mateix edifici, i que figuraven a nom dels detinguts. Tota aquesta trama servia per a realitzar gestions per iniciar expedients administratius en oficines locals de diferents ajuntaments i de la Unitat de documentació d'estrangers de Policia Nacional, així com el tripijoc per a fer matrimonis fraudulents.

 

Aquesta operació policial es va iniciar a principis del mes d'octubre de l'any passat quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un bloc de pisos a Cambrils, propietat d'un ciutadà espanyol, en el que diverses persones figuraven empadronades de forma fictícia en pisos d'aquest bloc havent presentat al servei d'empadronament de l'Ajuntament, un contracte de lloguer en el que havien usurpat la identitat d'una persona. Els pisos d'aquest bloc també es llogaven de manera legal a persones estrangeres i que servien per a captar persones de nacionalitat nigeriana per a arreglar matrimonis. Les dues persones de nacionalitat espanyola que estaven al davant de la gestoria s'encarregaven d'assessorar i donar forma legal a tot aquest entramat.

Als detinguts se'ls ha imputat els delictes de falsedat documental en document públic o oficial. A un dels detinguts, a més, se l'ha imputat un delicte d'usurpació d'estat civil i estafa i a uns altres cinc, el d'afavoriment de la immigració il·legal. Tots ells han quedat en llibertat amb càrrecs. Sis dels detinguts són de nacionalitat espanyola, dos de nacionalitat nigeriana, un de la República Dominicana, un altre portuguès i un altre de nacionalitat romanesa. Cinc d'aquests persones han estat detingudes a Cambrils i les altres set detencions s'han realitzat a Màlaga. La Policia Nacional espera fer sis detencions més relacionades amb aquests fets.

Comenta aquest article