Informació general

Benestar Social

Cambrils participa a la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus

Per Redacció

Imatge de la trobada de la Taula de la Pobresa Energètica que va tenir lloc, el passat dimarts, a la Casa Canals de Tarragona
Imatge de la trobada de la Taula de la Pobresa Energètica que va tenir lloc, el passat dimarts, a la Casa Canals de Tarragona | Cedida
Representants dels municipis de Cambrils, Vila-seca i Salou, i dels consells comarcals del Baix Camp i del Tarragonès, van assistir enguany, per primer cop, al plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. Es preveu que en un futur s’hi incorporin més municipis com a membres de ple dret. Amb aquesta ampliació, l’objectiu és convertir-se en l’autoritat de la demarcació en l’àmbit de la pobresa energètica i treballar de manera coordinada en tot el territori. A la reunió, que va tenir lloc el passat dimarts, es va tractar l’evolució en l’abordatge de la pobresa energètica en ambdues ciutats, les línies de futur per combatre la pobresa energètica i les actuacions de les companyies subministradores.
De les dades presentades pels ajuntaments de Tarragona i Reus es conclou que, amb els canvis recents en la normativa estatal, continuen les dificultats d'accés al Bo social en la factura de la llum, tot i que ara més famílies se’n poden beneficiar.

La sessió va servir per fer una valoració del servei d'assessorament energètic, ara ja consolidat, que s’està fent a les dues ciutats i de l’evolució dels ajuts per fer front a la pobresa energètica. Es va fer incidència en la necessitat de continuar impulsant l’estalvi energètic entre la ciutadania i d’impulsar mesures, com les auditories ambientals, per tal de contribuir a disminuir el consum elevat dels habitatges que es troben en una situació d’ineficiència energètica.

Espai de planificació, coordinació i debat

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus és un espai de planificació, coordinació, intervencions, anàlisi, debat, recerca d'alternatives i propostes de solucions que garanteixin l'accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat. Des d'aquest ens, els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat. Ara també es preveu que formen part d’aquest ens altres municipis de la demarcació i els consells comarcals del Baix Camp i del Tarragonès.

La trobada d'aquest passat dimarts a la Casa Canals de Tarragona va comptar amb la participació d'unes quaranta persones, entre representants polítics i tècnics de les diferents administracions, membres d’entitats que treballen en aquest àmbit i representants de les empreses subministradores d’energia i aigua. La trobada va ser presidida per la consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella. La reunió anterior es va fer l'any passat al Mas Iglesias de Reus.

Comenta aquest article