Cultura

La Mar de Jazz

Iván Sáez estrena el seu nou projecte jazzístic ((SEISMIC)) en una Cripta plena de gom a gom

Per Josep Maria Ferrando

El septet de jazz liderat per Ivan Saez va actuar, aquest passat diumenge al vespre, a la Cripta de l'Ermita
El septet de jazz liderat per Ivan Saez va actuar, aquest passat diumenge al vespre, a la Cripta de l'Ermita | Josep M Ferrando

En el marc de l'11è Festival Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, organitzat per La Mar de Jazz, el saxofonista baríton Iván Sáez va estrenar diumenge passat al vespre el seu nou projecte que porta el nom de ((SEISMIC)), un septet de jazz innovador amb una secció de quatre instruments de vent de to greu: saxòfon baríton, el mateix Iván Sáez; trombó: Aureli Andrés; flugabone: Esteve Molero i tuba: Carles Lorente, acompanyats al piano per Elisabet Raspall, al contrabaix per Jordi Mestres i a la bateria per Eduard Cervera. Una part del material musical està compost i adaptat per Iván Sáez i tal com va explicar ell al llarg del concert, una altra part està arranjat pel director i compositor basc Iñaki Askunde, exclusivament per aquesta formació.

L’expectació que va generar aquest concert va fer que la Cripta de l’Ermita s’omplís del tot amb un públic especialitzat que sabia què anava a veure, escoltar i gaudir, i ja des del primer moment es va emocionar i aplaudir amb el virtuosisme d’Iván Sáez, un artista amb gairebé trenta anys d’una dilatada carrera professional i artística destinada a la música i al saxo baríton, que l’ha portat a actuar en diversos països. De nou tot un luxe de la mà de La Mar de Jazz. El proper i darrer concert del festival és l’actuació de Gabriel Amargant Trio el divendres 6 de desembre, ajornat al seu moment.

Comenta aquest article