Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils completen la millor actuació de la temporada a Tortosa

Van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7, el 2 de 6 i van carregar el pilar de 5, sent l'actuació més destacada de la VI Trobada de Colles del Sud, celebrada aquest passat dissabte

Per Alejandro Balaguer

4 de 7 dels Xiquets de Cambrils a la Trobada de Colles del Sud celebrada a Tortosa
4 de 7 dels Xiquets de Cambrils a la Trobada de Colles del Sud celebrada a Tortosa | Cedida

El passat dissabte 2 de novembre, els Xiquets de Cambrils van tancar una temporada excel·lent a la VI Trobada de Colles del Sud que es va celebrar a Tortosa. Els cambrilencs s'havien plantejat una diada de màxims i van aconseguir realitzar l'actuació més destacada de la jornada en una plaça que va aplegar un total de 6 colles. Van obrir la diada descarregant el cinquè 3 de 7 de la temporada, un castell que es va mostrar ferm en tot moment i que va millorar amb escreix les sensacions respecte a l'últim assolit. A continuació, van completar amb comoditat el segon 4 de 7 de l'any, una estructura que comptava amb nombrosos canvis a l'alineació. Com a últim castell van alçar un 2 de 6 de tràmit i que es coneixen de memòria, ja que l'han assolit en 14 ocasions aquesta temporada. Finalment, a la ronda de pilars van apostar per l'estrena d'un pilar de 5 amb una alineació totalment renovada respecte a la de l'any passat. L'espadat va pujar amb seguretat i es va carregar amb suficiència però amb l'enxaneta col·locada es va trencar. Van cloure l'actuació amb dos pilars de 4. D'aquesta manera, els de la camisa bordeus van completar la millor actuació del curs i es van anotar la clàssica de 7 per segona vegada des de la refundació a l'aconseguir ajuntar els dos castells bàsics de 7 i el 2 de 6.

La resta de colles participants van alçar castells de 6 pisos amb l'excepció dels Xiquets de Vila-seca. Els de la camisa blau cel van descarregar el 3 de 7 i el van acompanyar del 2 de 6, el 4 de 6 i el pilar de 5. Per altra banda, els Brivalls de Cornudella van assolir el 4 de 6, el 2 de 6 i el 3 de 6 i els Torraires de Montblanc es van anotar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el 2 de 6. Els Castellers de Tortosa, la colla organitzadora de la Trobada, van descarregar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van desmuntar en dues ocasions el  4 de 6. Finalment, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta només es van poder anotar el 3 de 6 i un pilar de 4 per sota. La jornada castellera es va cloure amb una ronda conjunta de pilars de 4 i, a continuació, es va celebrar un sopar de germanor acompanyat d'animació musical durant la nit.

Lluís Nolla: "Estem molt contents pel resultat de la diada, ja que demostra que la bona feina als assajos dóna bons resultats"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va mostrar-se molt content del final de temporada realitzat per la colla, ja que van complir amb l'objectiu de fer la millor diada del curs aconseguint completar la clàssica de 7. Sobre el 3 de 7, va explicar que havien realitzat canvis a canalla però que això no va suposar cap problema per l'estructura. A continuació, pel que fa al 4 de 7, va afirmar que era un castell amb molts canvis respecte al de Festa Major i que va anar molt millor, ja que l'havien aconseguit descarregat sense problemes. Finalment, va remarcar que el pilar de 5 era el gran repte de la jornada per la colla, ja que aquesta temporada no l'havien pogut fer perquè havien canviat tota l'estructura respecte l'any passat. Sobre aquest espadat, va explicar que havia pujat molt bé fins al moment de l'aleta però un cop l'enxaneta estava col·locada, el segon va marxar endavant i no el va poder recuperar.

Pilar de 5 dels Xiquets de Cambrils a Tortosa / foto: Patrícia Catania
3 de 7 dels Xiquets de Cambrils a Tortosa / foto: Cedida

 

Comenta aquest article