Informació general

Festival

Perilla la continuïtat del Festival Internacional de Música

Concert Studio té signat per conveni l'organització del festival de música de l'any vinent però sembla ser que, a hores d'ara, "hi ha problemes" que obeeixen a "causes econòmiques"

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del concert d'Álvaro Soler, el passat mes d'agost, en la passada edició del FIMC
Imatge del concert d'Álvaro Soler, el passat mes d'agost, en la passada edició del FIMC | Berta Ruiz

La celebració de la 46a edició del Festival Internacional de Música, que s'hauria de celebrar l'estiu d'aquest proper 2020, no està assegurada. Tot i que l'empresa que ha organitzat el Festival aquests darrers tres anys, Concert Studio, té signat per conveni l'organització del festival de música de l'any vinent, sembla ser que, a hores d'ara, "hi ha problemes" i que aquests problemes obeeixen a "causes econòmiques", segons el redactat de la moció que el PP va presentar al plenari del passat 28 d'octubre. El redactat de la moció feia referència a que les darreres setmanes estava sobrevolant "la possibilitat de perdre aquest atractiu tan important per la seva contribució al reforçament de la temporada estiuenca". També s'assegurava que "aquest rumor s'ha estès entre l'empresariat local, provocant preocupació per les repercussions econòmiques que pot tenir la cancel·lació de l'esdeveniment".

Moció aprovada per unanimitat

La moció va ser aprovada per unanimitat i en els seus acords s'hi contempla el fet de "manifestar el suport del plenari a la celebració del FIMC com a esdeveniment cultural arrelat a la ciutat i que s'ha mantingut al llarg de molts anys i fins i tot en situacions econòmiques molt adverses". En un segon punt, el plenari agafava "el compromís de fer el possible per tal de fer efectiu aquest suport tant a nivell contractual com econòmic, atenent al retorn que té el festival sobre la nostra ciutat, tant econòmic com d'imatge". Un altre dels punts aprovats parla d'estudiar "la implantació d'actuacions en diferents indrets del municipi i en diferents formats, per tal d'apropar-lo a la ciutadania i recuperar l'esperit que tenia el festival en els seus inicis, amb una major oferta d'estils musicals". El darrer punt de la moció parla de "treballar per tal de millorar la difusió del FIMC a tots els nivells, tals com mitjans de comunicació, xarxes socials, publicitat institucional, ...".

Abans de l'aprovació de la moció, la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, va explicar que s'estaven fent tots els esforços des de tots els departaments de l'ajuntament per a que el Festival de Música tiri endavant.

Concert Studio va signar la organització del FIMC fins el 2020

Concert Studio va ser l'empresa que es fa ver càrrec del Festival de Música, el mes de juny de 2017, després de la detenció del gerent de l'empresa Publiolímpia, Antoni Mas, que era l'empresa que venia organitzant el festival de música els anys anteriors. Concert Studio va salvar els mobles en l'edició de l'any 2017 i a finals d'aquell any, l'Ajuntament va obrir un concurs públic per a l'adjudicació d'aquest esdeveniment musical per les edicions dels tres següents anys. Concert Studio va ser l´única empresa que s'hi va presentar i se li va adjudicar el contracte, que es va fer públic el febrer de 2018. El fet d'agrupar l'organització del Festival en tres edicions, segons es va explicar en aquell moment, havia de permetre una millor planificació a l'hora de contractar els artistes i havia de permetre "una recerca potencial de patrocinadors que veuen la seva inversió i col·laboració com una activitat a llarg termini i no com un patrocini puntual que els resulta menys atractiu. També permet una major rendibilitat de les possibles inversions que es facin al Festival", segons va manifestar el llavors regidor de Cultura Lluís Abella.