Informació general

Política

Laura Castel, candidata d'ERC al Senat: «La resposta a la sentència ha de ser un desbordament democràtic a les urnes»

Per Berta Ruiz

Laura Castel i Camí Mendoza van protagonitzar un acte de campanya, ahir al vespre, al centre cívic Les Basses
Laura Castel i Camí Mendoza van protagonitzar un acte de campanya, ahir al vespre, al centre cívic Les Basses | Berta Ruiz

El centre cívic Les Basses va acollir, ahir al vespre, un acte de campanya d'ERC a càrrec de la candidata al Senat –la regidora d'ERC a l'Ajunament de Tarragona, Laura Castel– i de l'alcaldessa de Cambrils i número 6 de la llista d'ERC al Congrés per Tarragona –Camí Mendoza–. Sota el lema "Tornarem més forts, tornarem més fortes", les dues candidates d'ERC van voler fer arribar un missatge per a la mobilització del seu electoral i perquè hi hagi una gran participació a les eleccions generals del proper diumenge 10 de novembre.

Segons va manifestar Laura Castel a revistacambrils.cat, "s'ha de tornar a anar a les urnes totes les vegades que sigui; entenem que estem dins d'una mena de bucle del qual no acabem de sortir però, com els catalans només tenim les urnes com a arma –perquè som demòcrates i no som pas violents ni terroristes–, crec que cada vegada que ens posin una urna, hi ha d'haver un desbordament democràtic". Castel va titllar la sentència del Tribunal Suprem "d'ignominiosa" i que "cal contestar quina és la voluntat del poble català. La gran majoria està en contra de com s'ha sentenciat a unes persones pacífiques que van donar veu als que volien votar que 'sí' i als que volien votar que 'no'. Aquesta resposta a la sentència ha de ser un desbordament democràtic a les urnes i no pot ser un aval als repressors, als del 155, un aval al PSOE, al PP a Cs o a VOX. Crec que la voluntat del poble català ha de ser un missatge clar i meridià i tenim esperances que la gent ho deixarà molt clar el proper diumenge". Laura Castel va demanar que cal una gran mobilització i que l'electorat no es pot quedar a casa. 

Camí Mendoza: "Hem de tornar a guanyar a Catalunya aquest 10-N i demostrar a Espanya i a Europa que a Catalunya l'independentisme segueix fort"

Per la seva part, Camí Mendoza va explicar que, "el passat 28 d'abril, ERC va guanyar, per primera vegada, unes eleccions generals a Catalunya. Per això diem que 'tornarem més fortes', perquè si el 28 d'abril ho vam fer, ara ho tornarem a fer... Hem de donar una resposta contundent a la sentència tan injusta; hem de canalitzar aquest disgust, aquest malestar que tenim per la sentència. Cal focalitzar-lo en les urnes, és la nostra manera de contestar a aquesta injustícia que estem patint: tenim presos i preses per haver posat les urnes. L'única eina és omplir les urnes de vots. Hem de tornar a guanyar a Catalunya aquest 10-N i demostrar a Espanya i a Europa que a Catalunya l'independentisme segueix fort com fins fa uns mesos enrere".

A nivell personal, com a membre de la llista electoral d'ERC per Tarragona, Mendoza va manifestar que, "és un repte important; em fa il·lusió que el partit m'hagi donat la confiança de formar part d'aquesta llista. Estic contenta de formar part d'aquest equip i de donar aquest posicionament com a l'alcaldessa de Cambrils, que també està dins del projecte. Hem de lluitar molt per ser a Madrid i que se'ns escolti des del nostre territori i les persones d'aquí, però també en aquest moment tan excepcional de reivindicar la llibertat i l'amnistia dels presos i preses i dels exiliats i exiliades que tots puguin tornar a casa".

Comenta aquest article