Societat

Jornades de l'oli

Més d'una setantena de persones participa a l'activitat «De ruta per les oliveres» per conèixer el camí que fa l'oliva fins al molí

Per Redacció

Un moment de la visita a una finca d'oliveres
Un moment de la visita a una finca d'oliveres | Cedida

El passat dissabte a la tarda va tenir lloc l'activitat "De ruta per les oliveres", emmarcada en les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra. La sortida –que va comptar amb unes 75 persones participants– es va fer des de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, des d'on es va marxar fins a una finca d'oliveres propera. Sobre el terreny, els participants van poder conèixer el procés que fa l'oliva des de l'arbre fins al plat. Primer van recollir les olives: col·locant les borrasses al terra i fent caure el fruit fent ús d'unes forquilles i també amb les pròpies mans. Després es van recollir les olives i es van transportar fins el molí on van ser abocades per seguir amb el procés d'elaboració de l'oli. Un cop a les instal·lacions, els participants van poder accedir als espais de maquinària.

Al finalitzar el procés, es va poder tastar el primer oli que surt de la batedora. En acabar el recorregut, els assistents van poder berenar la típica Rosta de Cambrils, a base de pa torrat amb oli nou i xocolata, vi i aigua.

A destacar que, des d'aquest passat cap de setmana, la Cooperativa Agrícola ja té a la venda l'oli nou del raig d'olives verdes.

Festa de l'Oli Nou, el proper 17 de novembre

La propera i darrera activitat de les jornades serà el diumenge 17 de novembre amb la Festa de l'Oli Nou, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Com cada any, a partir de les 9 hores del matí, s'organitzarà un esmorzar popular a base de pa torrat, llonganissa, fruita i l'oli nou. El preu del tiquet serà de 4 euros.

Diferents imatges de l'activitat que es va organitzar el passat dissabte a la tarda