Cultura

Biblioteca

La programació de la Biblioteca, per aquest novembre, engega amb contes per a petits i grans

Per Redacció

Cartell de la programació de la Biblioteca per aquest mes de novembre
Cartell de la programació de la Biblioteca per aquest mes de novembre | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat tres sessions de contes pel novembre. L’àmplia agenda d’activitats d’aquest mes començarà el 6 de novembre a les 18 hores amb la sessió de lectura en família per a pares, mares i infants d’entre 5 i 7 anys “Bèèèè, contes d’ovelles” inclosa en el cicle “Xalem amb els contes”. L’activitat d’animació a la lectura, dedicada a històries divertides on les ovelles són les protagonistes, anirà a càrrec de la pedagoga, professora de teatre i contacontes Sílvia Palazón.

La segona activitat oberta al públic general programada per aquest novembre és la sessió per adults “Contes eròtics del Decameró” que oferirà Rosana Andreu el divendres 8 a les 19 hores. L’activitat consistirà en una selecció de contes eròtics del llibre de Giovanni Boccaccio. La tercera sessió serà l’hora del conte amb taller a càrrec d’Ans Educació dedicada al conte “Exploradors de l’Antàrtida” programada pel dimecres 20 de novembre a les 18 hores, dins del cicle “Contes d’arreu del món” per a infants d’entre 4 i 8 anys.

A més, el 22 de novembre la biblioteca se sumarà a la commemoració del centenari del naixement de Teresa Pàmies amb una tertúlia al voltant de la novel·la “Testament a Praga” en el marc d’una sessió oberta del Club de Lectura Adult. L’activitat s’emmarca dins del cicle Clàssics catalans promogut pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català.

Taller de papiroflèxia i taller de realitat augmentada

Pel que fa a les activitats amb inscripció prèvia, aquest novembre s’han programat dos tallers. Per una banda, els dies 11, 13 i 15 de novembre a les 18 hores s’oferiran tres sessions d’un taller de papiroflèxia a càrrec de Joan Vilanova per infants a partir de 7 anys, joves i adults que vulguin aprendre a construir figures de paper. Per l’altra, s’ha programat un taller familiar de realitat augmentada el dissabte 23 de novembre a les 11 hores que permetrà a les persones participants gaudir conjuntament de la tecnologia i del món del llibre en paper. L’activitat, a càrrec de la directora de la Biblioteca de Móra d’Ebre, Maria Josep Clua, està pensada per infants d’entre 5 i 10 anys acompanyats d’una persona adulta i caldrà portar tauleta o mòbil.

La programació del novembre es completa amb les activitats habituals per inscrits als clubs de lectura. Així doncs, els dimarts 5, 12, 19 i 26 continuaran les sessions setmanals de Llegim + per afavorir i acompanyar el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció, i el 29 de novembre el Club de Lectura Infantil celebrarà la seva trobada mensual per comentar el llibre “Això és un secret que només sé jo” i el Club de Lectura Juvenil intercanviarà impressions sobre el llibre “Un fill” d’Alejandro Palomas. La biblioteca tancarà els dies 1 i 2 de novembre.

Comenta aquest article