Informació general

Política

El govern rebutja la proposta de l'oposició de canviar l'horari i el dia dels plenaris

Per Berta Ruiz

Imatge de la sessió plenària del passat dilluns
Imatge de la sessió plenària del passat dilluns | Lluís Rovira i Barenys

L'equip de govern va rebutjar una moció de l'oposició –PSC, PP, Cs i el regidor no adscrit Joan M. Artigau–, al passat ple de dilluns, en la què demanaven el canvi d'horari dels plenaris. L'encarregada de fer la presentació de la proposta va ser la regidora del PSC –Ana López– qui va dir que, en reiterades ocasions havien demanat el canvi d'horari i de dia del ple. Segons va explicar, “iniciar el ple a les 11.30 hores fa que el normal desenvolupament del mateix ens porti a acabar molt tard, amb les dificultats que comporta per a la conciliació de la vida familiar, però sobretot per facilitar l'assistència als propis plenaris per part de la ciutadania. A més, fer-lo en dilluns comporta que durant aquella setmana no hi hagi comissions informatives amb l'efecte que aquelles més freqüents quedin molt carregades a la setmana següent”. Per tot plegat, des de l'oposició es va proposar iniciar els plens a les 9:30 hores i trobar una alternativa a que no sigui els dilluns.

A aquesta proposta, l'alcaldessa –Camí Mendoza– va dir que, “encara no portem ni mig any de plenaris i ja estan traient conclusions... Argumenten que s'hauria de començar a les 9.30h; demanen conciliació familiar i acostar els plenaris a la ciutadania. No sé si fer els plens a les 9.30h del matí acostaria els plens a la ciutadania, en tot cas, els fem a les 11.30h fins les 15h. Tenim 3 hores i 30 minuts de plenari, per tant, és una bona franja horària amb l'horari habitual de cara als funcionaris de l'ajuntament. Creiem que pel bon funcionament, primer fem les comissions informatives i després els plens. De moment, hem començat així, d'aquí un temps ja veurem com va”.

Com a rèplica, la regidora socialista Ana López va lamentar que, “aquí demostren el seu tarannà d'arribar a consensos; l'oposició també forma part d'aquest ajuntament i també ha de representar a part de la ciutadania. L'oposició no té dedicació exclusiva i molts de vostès també compaginen la seva feina fora de l'ajuntament. No tenen en compte mai res del que diem i a vegades ridiculitzen les nostres propostes, és de sentit comú i un gest que també podrien fer”.

Comenta aquest article