Esports

Rem

Rem Cambrils fa el bateig oficial de la seva segona embarcació

El club cambrilenc vol disposar d'una tercera embarcació, de la modalitat de llaüt mediterrani, de cara al proper mes de gener

Per Lluís Rovira i Barenys

La regidora d'Esports va destapar la lona que cobria la nova embarcació en l'acte de bateig oficial d'aquest passat dissabte al matí
La regidora d'Esports va destapar la lona que cobria la nova embarcació en l'acte de bateig oficial d'aquest passat dissabte al matí | Antoni Font

Rem Cambrils va fer el bateig oficial del seu segon llagut, el Posidònia, aquest passat dissabte al matí, en un acte que va comptar amb la presència institucional de la regidora d'Esports, Natalia Pleguezuelos, i d'una bona part de la massa social del club que van culminar l'acte amb un vermut a la mateixa vora del port. Aquesta segona barca, que ja ha estat en servei des d'abans de l'estiu, és similar a la primera que va tenir el club, "un llagut català de 7,40 metres d'eslora i amb un pes inferior als 200 kg", tal com va explicar el president del club, Víctor Ortiz de Pinedo que va afegir que "disposar de dues embarcacions ens permet seguir amb la nostra activitat i poder ampliar el número de participants i socis. No hem d'oblidar que Rem Cambrils és un club netament social i a partir d'aquí, la gent pot optar a competir o no competir."

Però el club ja té en ment ampliar el número d'embarcacions. Tal com va desvetllar el president del club, "al gener comença la temporada de llaüt mediterrani, que és una modalitat de rem diferent. Ara estem al darrera d'adquirir una embarcació d'aquest tipus i a finals de gener ja la podríem tenir i començar a usar-la. Aquesta barca és per a vuit vogadors i té una eslora superior als vuit metres. És més estreta i més ràpida i els remers estan disposats d'una altra manera".

Rem Cambrils es va fundar l'abril de l'any passat i en aquest any i mig d'existència ha passat dels 68 socis inicials a tenir-ne 145. Segons explicava Ortiz de Pinedo, "la temporada passada vam començar amb dos equips, un veterà masculí, en el que hi havia tres dones, i el sènior masculí. Ara, a més, tenim un veterà femení i un sènior femení". De cara al futur, el president de Rem Cambrils llança una proposta, "atenent que el rem és un esport per a tothom, voldríem disposar d'un espai propi per a poder deixar les embarcacions i que hi hagués una zona d'entrenament, un gimnàs i una fosa indoor. Ens hauríem de seure les dues entitats locals de rem amb les administracions implicades i posar-ho en marxa".

Natalia Pleguezuelos, regidora d'Esports: "Podem arribar a que hi hagi una millor comunicació entre els dos clubs de rem"

La regidora d'Esports, Natalia Pleguezuelos, va manifestar que des de l'Ajuntament s'aposta pels dos clubs de rem que hi ha a Cambrils, "Cambrils té molta mar i creiem que apostar pels esports aquàtics és una forma de potenciar Cambrils". La regidora també va fes esment a la "competència" que hi ha entre els dos clubs de rem i va dir que creia que en aquest mandat "podem arribar a que hi hagi una millor comunicació entre ells". Pel que fa a la nova infraestructura dedicada al rem que es reclama des de les entitats implicades, la regidora va dir que "des del primer moment de fer-me càrrec de la regidoria n'hem parlat i hem mantingut reunions amb Ports. És complicat però farem tot el possible per aconseguir aquests espais i treballarem per aconseguir-ho"

Comenta aquest article