Societat

Jornades Gastronòmiques

El taller per a fabricar una crema de mans amb oli d'oliva enceta els actes de les Jornades Gastronòmiques de l'Oli Nou

Per Lluís Rovira i Barenys

El taller per a fabricar una crema de mans amb oli d'oliva es va fer aquest passat dissabte al matí, a la torre del Llimó
El taller per a fabricar una crema de mans amb oli d'oliva es va fer aquest passat dissabte al matí, a la torre del Llimó | Lluís Rovira i Barenys

La Torre del Llimó va acollir, aquest passat dissabte al matí, el taller familiar per tal de crear una crema de mans amb oli d'oliva. Aquesta activitat, a càrrec de l'Alzina, estava emmarcada dins els actes complementaris de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra, que es van iniciar aquest passat divendres 25 d'octubre i s'allargaran fins el proper 17 de novembre.

A l'activitat d'aquest passat dissabte hi van participar uns 10 xiquets i xiquetes d'edats compreses entre els 5 i els 7 anys. La monitora de l'activitat els va ensenyar a fabricar la crema de mans amb tot un seguit d'ingredients, un dels quals era un raig d'oli d'oliva verge extra. La resta de materials per a la elaboració de la crema de mans van ser infusió de romaní, gel d'àloe vera, cera natural d'abella, oli d'ametlles, essència de romaní i goma xantana.

De ruta per les oliveres, aquest proper dissabte

La propera activitat dins les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra tindrà lloc aquest proper dissabte a la tarda. Sota el nom "De ruta per les oliveres", a partir de les 16h es farà un recorregut a peu per tal de poder viure en primera persona el recorregut de les olives fins a convertir-se en oli. Aquesta activitat és gratuïta i qui hi vulgui participar haurà d'estar a les 16h a la porta de l'agrobotiga de la Cooperativa Agrícola des d'on se sortirà per a visitar una finca d'olivers i veure com es recullen les olives. Les olives que es recullin es portaran fins el molí de la Cooperativa per tal de seguir el procés fins a extreure'n l'oli. Els participants a l'activitat podran berenar amb pa torrat amb oli nou i vi, pels adults, i pa torrat amb oli i xocolata, per a la canalla.

Comenta aquest article