Informació general

Rierada

Grups de voluntaris netegen les platges de Vilafortuny i d'Horta de Santa Maria

Les convocatòries a fer la neteja es van fer a través del Facebook de Cambrils en Positiu i a Vilafortuny hi van participar 28 persones i a Horta de Santa Maria, unes 80

Per Lluís Rovira i Barenys

Neteja a la platja d'Horta de Santa Maria, ahir al matí
Neteja a la platja d'Horta de Santa Maria, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Grups de veïns de Cambrils, convocats a través de les xarxes socials, han fet neteja de platges aquest passat cap de setmana. El dissabte va ser un grup de 28 persones els que van fer una neteja de deixalles a la platja de Vilafortuny omplint un total de 29 bosses d'escombraries. Ahir diumenge van ser 80 les persones que es van aplegar a la platja d'Horta de Santa Maria i van recollir moltes bosses de brossa que van ser dipositades en diferents munts per tal que els serveis de  recollida d'escombraries municipal les pugui recollir avui mateix.

Convocatòries a través de Facebook

Totes dues convocatòries es van fer a través del Facebook de Cambrils en Positiu. El divendres es feia la convocatòria per a la platja de Vilafortuny i es feia aquesta recollida de material. Segons un veí, la major part de les deixalles recollides van ser tovalloletes humides, pals de netejar les orelles, papers de caramels, trossos de suro, taps i fils de pescar, segons explicava Estera Dani a través de les xarxes.

D'altra banda, Gerda i Tere van ser qui van impulsar la recollida de deixalles a la platja d'Horta de Santa Maria. Segons van explicar a revistacambrils.cat, separaven el plàstic i el vidre de la resta de deixalles, "demà avisarem a l'Ajuntament que recullin les bosses amb els residus recollits". Alguns dels voluntaris que es van aplegar ahir a fer la recollida de deixalles manifestaven estar sorpresos per la inacció de l'Ajuntament davant la brutícia acumulada a les platges i no entenien que encara no s'hagués fet res, atenent, a més, que el cap de setmana s'omple de visitants.

Voluntaris a la platja d'Horta de Santa Maria / foto: Lluís Rovira i Barenys
Voluntaris de la neteja a la platja de Vilafortuny / foto: Facebook Cambrils en Positiu

 

Comenta aquest article