Informació general

Rierada

Els efectes de la rierada

Els efectes de la rierada d'ahir són prou visibles, avui, a la llum del dia. Els punts més afectats són les diferents rieres i barrancs que travessen el municipi, principalment a les seves desembocadures (MÉS IMATGES)

Per Berta Ruiz

Imatge de la desembocadura del barranc de la Verge del Camí
Imatge de la desembocadura del barranc de la Verge del Camí | Berta Ruiz

Els efectes de la rierada d'ahir són prou visibles, avui, a la llum del dia. Els punts més afectats són les diferents rieres i barrancs que travessen el municipi, principalment a les seves desembocadures. El tram final del barranc de la Verge del Camí s'ha ensulsit i ha ensorrat una part de vorera, de la barana del tram final i els murs dels marges. Les aigües també han engolit alguns dels arbres que estan a la zona verda. A tocar de la platja de l'Horta de Santa Maria, al passeig, aquest matí també era visible la brutícia procedent del clavegueram i algunes rates mortes.

Un altre dels punts més afectats és a la riera d'Alforja a l'alçada de la comissaria dels Mossos d'Esquadra on, ahir al vespre, es va ensorrar una passarel·la de vianants. En aquest punt, també han cedit bona part dels murs de la llera de la riera i part de la gespa ha quedat perjudicada. A la desembocadura de la riera d'Alforja també són visibles els efectes de la rierada, així com a la platja de la Riera d'Alforja que ha quedat completament engolida per l'aigua. Al llarg de la riera d'Alforja també s'hi poden observar alguns forats, així com branques i troncs que duia la corrent d'aigua.

Entre d'altres incidències també cal apuntar l'ensorrament d'una part de les parets centenàries del recinte del Parc Samà. La carretera de la Diputació, a l'alçada de Vilafortuny i l'Esquirol, va quedar completament inundada i sota el pont de la via, a Vilafortuny, s'hi va acumular una gran quantitat d'aigua. També hi va haver un esllavissament lateral la A7, a l’alçada de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i ha quedat interrompuda la circulació de trens. A hores d’ara, segueix tallat el pont de Vilafortuny i la Policia Local recomana no circular per camins secundaris.

Talls de llum i d'aigua

Per altra banda, ahir al vespre i nit també es van produir talls de llum a diferents barris de Cambrils i, en alguns punts, també es van quedar sense subministrament d'aigua. Prop de 5.000 abonats es van quedar sense llum. Un total de 139 persones de Cambrils van trucar al telèfon d’emergències 112 per diverses afectacions.

Comenta aquest article

Galeries relacionades