Informació general

Tempesta

Una forta tempesta posa la riera d'Alforja al límit

Pluges de més de 200 l/m2 ha provocat l'ensorrament d'una passarel·la de vianants de la riera. Uns 50 escolars han hagut de ser evacuats d'una casa de colònies

Per Lluís Rovira i Barenys

L'aigua que baixava per la riera d'Alforja, al costat del pont de Santa Joaquima de Vedruna, a l'Eixample
L'aigua que baixava per la riera d'Alforja, al costat del pont de Santa Joaquima de Vedruna, a l'Eixample | Lluís Rovira i Barenys

Les previsions meteorològiques ja apuntaven a temporals de llevant a tot Catalunya, amb especial incidència a la costa. I el cert és que a mitja tarda, un front de tempesta que pujava del sud ha quedat encallat damunt les comarques del Baix Camp, Priorat i Conca de Barberà i ha descarregat amb força. Fins la nit s'havien enregistrat uns 200 litres per metre quadrat i la riera d'Alforja, de manera especial, s'ha començat a omplir i prop de les 8 del vespre i fins a quarts de 9 ha mantingut amb l'ai al cor als veïns per la por d'un desbordament. Finalment, el front ha seguit la trajectòria i els aiguats s'han desplaçat cap el nord.

Entre els danys enregistrats en el primer moment cal apuntar els cotxes que s'han vist atrapats als dos vials paral·lels a la via del tren i el del costat de l'escola Marinada, tots al seu pas per sota la via del tren. Els ocupants de dos d'aquests vehicles han hagut de ser rescatats pels bombers. També cal lamentar l'ensorrament de la passarel·la de vianants que es troba davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, sortosament sense que causés cap dany personal.

Entre d'altres incidències també cal apuntar l'ensorrament d'una part de les parets centenàries del recinte del Parc Samà. Moltes zones de Cambrils han quedat inundades. La carretera de la Diputació, a l'alçada de Vilafortuny i l'Esquirol, ha quedat completament inundada i sota el pont de la via, a Vilafortuny, s'hi ha acumulat una gran quantitat d'aigua.

50 escolars evacuats d'una casa de colònies

Un grup d'escolars provinents de Sant Joan Despí i que passaven uns dies a la casa de colònies Marinada han hagut de ser rescatats i han estat reallotjats, aquesta nit, en una de les sales del Palau Municipal d'Esports.

L'alcaldessa, en una compareixença aquesta mateixa nit, ha manifestat que s'havien desplegat la totalitat dels efectius de la Policia Local per a fer front a aquesta situació i que caldria esperar fins demà per fer una avaluació completa dels danys.

Cotxe atrapat al vial de baixada paral·lel a la riera d'Alforja / Foto: Lluís Rovira i Barenys
L'aiguat baixant per la riera d'Alforja, cap a les 8 del vespre / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article