Informació general

Vaga

Aturada general a Catalunya

A Cambrils, tant l'Ajuntament de Cambrils com els centres educatius cambrilencs estableixen uns serveis mínims per donar atenció tant al ciutadà com als escolars. A nivell comercial, el seguiment és força desigual

Per Redacció

Alguns establiments tancats, aquest matí, a la plaça de la Vila
Alguns establiments tancats, aquest matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Catalunya viu, avui, una jornada d'aturada general en el marc de les mobilitzacions com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. La Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) són els sindicats convocants de la vaga sota el lema "Pels drets i les llibertats". A Cambrils, tant l'Ajuntament de Cambrils com els centres educatius cambrilencs estableixen uns serveis mínims per donar atenció tant al ciutadà com als escolars. En ensenyament, el Govern de la Generalitat ha decretat que a les escoles d’ensenyament infantil i primària hi hagi, com a mínim, un docent per cada sis aules, i que a les llars d’infantils hi hagi un terç de la plantilla. A més, a tots els centres hi ha d’haver una persona de direcció.

Pel que fa al seguiment de la vaga a nivell comercial és força desigual al municipi. Molts establiments –comerços, cafeteries, bars– han decidit obrir les seves portes, mentre que d'altres s'han sumat a la vaga general i romanen amb les persianes baixades.

Confluència de les Marxes per la Llibertat

Les Marxes per la Llibertat estan completant, avui, els darrers trams. De fet, la previsió és que les diferents columnes conflueixin, cap a les 17 hores, als Jardinets de Gràcia de Barcelona, on hi ha prevista la manifestació convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya. Ahir dijous, quatre de les cinc columnes ja es van anar unint: la que va sortir de Tarragona i la que va sortir de Tàrrega es van ajuntar a Martorell; la columna que va sortir de Vic i la que ho va fer de Berga ho van fer a Sant Quirze del Vallès; la de Girona feia aturada –ahir– a Premià, mentre que aquest matí s'iniciava una nova columna des de Castelldefels fins a Barcelona.

Altres serveis mínims

Pel que fa al transport públic, circularan el 33% dels trens de Rodalies i els Regionals durant tot el dia. El metro, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el tramvia garanteixen el 50% del servei en hora punta, entre les 6.30 i les 9.30 i entre les 17.00 i les 20.00, i el 25% la resta del dia.
Als centres mèdics, es garanteix el funcionament normal d’urgències i unitats especials com ara cures intensives, vigilància intensiva, unitats coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. S’haurà d’atendre tota operació quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu a criteri de la direcció mèdica, i qualsevol persona ingressada tindrà garantit el dret de ser atesa.
Als centres d’assistència extrahospitalària es garantirà l’assistència urgent durant l’horari habitual amb un 25% de la plantilla.

Revistacambrils.cat s'adhereix a l'aturada general d'avui i només funcionem amb serveis mínims.

Comenta aquest article