Cultura

Llengua

En marxa l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua a Cambrils

Per Redacció

Imatge de diverses parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, el passat mes de maig
Imatge de diverses parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, el passat mes de maig | Cedida

Amb l’inici dels cursos del primer trimestre del curs 2019-2020, el CNL de l’Àrea de Reus posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils. La sessió de presentació de parelles lingüístiques tindrà lloc el dia 30 d’octubre a les 18.45 h al Centre Cultural, edifici on s’ha traslladat recentment el Servei Local de Català de Cambrils. Durant aquesta sessió, els assistents rebran les indicacions sobre el funcionament del programa i coneixeran la parella lingüística assignada.

El programa Voluntariat per la llengua forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d’edat, parlar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d’edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic.

Durant les deu setmanes que comprèn l’edició del VxL, els voluntaris i aprenents, a més, poden participar en altres activitats complementàries que organitza el CNL, com ara el taller de doblatge “Doblem en català” o les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors. Una altra activitat a què poden assistir tant voluntaris com aprenents i que en aquest cas està oberta a tota la ciutadania són les trobades del “Fem un beure?”, que aquest curs tindran lloc a la taverna Les Taules.

Les persones que estiguin interessades a prendre part en el voluntariat lingüístic com a voluntàries o com a aprenentes poden trucar al 977 12 88 61 o enviar un correu electrònic avxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del webwww.vxl.cat.

Comenta aquest article